Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Νέα εποχή για Λίβερπουλ

Αλλάζει σελίδα ένας από τους ιστορικότερους συλλόγους της Αγγλίας και της Ευρώπης.


Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε τη συμφωνία αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της από την εταιρεία New England Sports Ventures η οποία είναι ιδιοκτήτρια και της -δημοφιλούς στην Αμερική- ομάδας του μπέιζμπολ Boston Red Sox.
Οι φίλαθλοι των «Reds» βλέπουν με ανακούφιση το «δίδυμο της συμφοράς» (όπως έχουν χαρακτηρίσει τους δύο Αμερικανούς ιδιοκτήτες της ομάδας), Τζορτζ Τζιλέτ και Τομ Χικς, να αποχωρούν από την ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι...
οι φίλαθλοι της ιστορικής ομάδας από την πρώτη στιγμή είχαν δει με κακό μάτι την έλευση των Αμερικανών στο Άνφιλντ. Αποδείχθηκε πως οι επιφυλάξεις τους ήταν σωστές καθώς μέσα σε τρία χρόνια, οι Χικς και Ζιλέτ κατάφεραν να απαξιώσουν το σύλλογο χρεώνοντας τον με το ποσό των 340 εκ. ευρώ.
Ο Μάρτιν Μπράουν, πρόεδρος της Λίβερπουλ που τοποθετήθηκε στη θέση από τη Royal Bank of Scotland για να βρει λύση, δήλωσε -μεταξύ άλλων- πως «Είμαι χαρούμενος που ολοκληρώσαμε με επιτυχία την διαδικασία πώλησης του συλλόγου. Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση της NESV, η οποία πληρούσε σχεδόν όλα τα κριτήρια. Συναντηθήκαμε σε Βοστόνη, Λονδίνο και Λίβερπουλ για αρκετό διάστημα και πρέπει να πω πως είναι εντυπωσιασμένος με το όραμα τους για τον σύλλογο».
Ωστόσο δεν παρέλειψε να «δώσει» και τους προηγούμενους ιδιοκτήτες της ομάδας: «Είμαι στεναχωρημένος μόνο με το γεγονός πως οι πρώην ιδιοκτήτες έκαναν τα πάντα για να εμποδίσουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας και γι' αυτό το λόγο θα πρέπει να προχωρήσουμε σε νομικές διαδικασίες προκειμένοι να ολοκληρωθεί η πώληση». Τι εννοούσε με αυτό ο κ. Μπράουν;
Η ιστορία έχει ως εξής: Η Λίβερπουλ δέχθηκε δύο προσφορές που αποδεχόντουσαν να αποπληρώσουν το χρέος των 340 εκ. ευρώ το οποίο «λήγει» στις 15 Οκτωβρίου και αποτελεί «θηλιά στο λαιμό» της ομάδας.
Η μία προερχόταν από τον πρόεδρο της New England Sports Ventures και -κατά πάσα πιθανότητα- νέο ιδιοκτήτη της ομάδας, Τζον Χένρι, και η άλλη από μια κοινοπραξία με βάση την Κίνα.
Οι Χικς και Ζιλέτ προσπάθησαν να απομακρύνουν δύο μέλη του δ.σ. της ομάδας για να τοποθετήσουν ελεγχόμενα από αυτούς πρόσωπα και να επηρεάσουν την απόφαση. Δεν το κατάφεραν, όμως, και ήρθαν προ τετελεσμένων γεγονότων όταν η εταιρεία του κ. Χένρι ήρθε σε συμφωνία με τη Royal Bank of Scotland για το χρέος. Δεδομένου ότι οι δύο Αμερικανοί ιδιοκτήτες δε μπορούσαν να αποπληρώσουν το χρέος, η συμφωνία ήταν μοιραίο να γίνει πραγματικότητα παρά τις προσπάθειες τους να την αποτρέψουν. Το μόνο που απομένει είναι η έγκριση της Premier League, κάτι που θεωρείται σχεδόν βέβαιο.
Η Λίβερπουλ αλλάζει σελίδα, λοιπόν, και η παρουσία του Τζον Χένρι (με περιουσία μεγαλύτερη των 600 εκ. ευρώ αλλά και πολύτιμη εμπειρία από τον αθλητισμό) εγγυάται ότι η ιστορική ομάδα πλέον δε θα παλεύει μόνη της. Γι’ αυτό, βέβαια, ο κ. Χένρι θα πρέπει να ευχαριστήσει τους περίφημους οπαδούς των «Reds» οι οποίοι τήρησαν πάντοτε πιστά την υπόσχεση τους στην ομάδα της καρδιάς τους: «You ‘ll Never Walk Alone».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan