Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Η «πράσινη ανάπτυξη», τα πράσινα άλογα και οι μπίζνες των Παπανδρέου


Σήμερα Σάββατο 23 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί στην Αθήνα, το πρώτο Επενδυτικό Φόρουμ για την Πράσινη Ανάπτυξη στη Μεσόγειο, με ατζέντα τη χρηματοδότηση «πράσινων» επενδύσεων. Πρόκειται για ένα πραγματικό μπίζνες-πάρτυ στο οποίο θα συμμετέχουν ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, Πρωθυπουργοί και Υπουργοί χωρών, τραπεζίτες και στελέχη πολυεθνικών.

Το πάρτυ αυτό διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕΠ) αλλά και από το Ινστιτούτο για το Κλίμα και την Ενεργειακή Ασφάλεια (i4cense). Το «Ινστιτούτο» αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από μια ΜΚΟ, στην οποία Ιδρυτής και Πρόεδρος είναι ο αδελφός του Πρωθυπουργού, Ανδρίκος Παπανδρέου! Τελικά, από ότι φαίνεται η οικογενειοκρατία δεν υπάρχει μόνο στη Βόρεια Κορέα!

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το επενδυτικό αυτό φόρουμ, «πάει πακέτο» και στηρίζεται ουσιαστικά, από την πολυδιαφημισμένη από την Κυβέρνηση Σύνοδο Κορυφής για την Κλιματική Αλλαγή, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή στην Αθήνα. Η Σύνοδος μάλιστα αυτή, πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του Πρωθυπουργού και συνδιοργανώνεται από τα Υπουργεία Εξωτερικών και Περιβάλλοντος, δηλαδή με λεφτά του ελληνικού λαού! Πληρώστε κορόιδα Έλληνες.

Με άλλα λόγια, βλέπουμε πως...

Λίγα λόγια για την ΜΚΟ i4sence

H i4cense (Institute for Climate and Energy Security) είναι μια ΜΚΟ, η οποία δραστηριοποιείται στη Μεσόγειο και την Νοτιοανατολική Ευρώπη. Διακηρυγμένος σκοπός της, είναι η «προώθηση αποτελεσματικών πρωτοβουλιών για το κλίμα και την ενεργειακή ασφάλεια στην Μεσόγειο». Με άλλα λόγια, προσπαθεί να παίξει το ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ κυβερνήσεων και πολυεθνικών εταιρειών, με σκοπό την υλοποίηση «πράσινων» επενδυτικών σχεδίων.


πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan