Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Χαράτσι και στα στριφτά τσιγάρα εξετάζει η κυβέρνηση!!!!!!!

Tην αύξηση της φορολογίας στον λεπτοκομμένο καπνό ο οποίος χρησιμοποιείται στα στριφτά τσιγάρα προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς σε ομιλία του στην Βουλή.
Όπως τόνισε πολλοί καταναλωτές έχουν... κόψει τα τσιγάρα και έχουν στραφεί στον καπνό με αποτέλεσμα να μην εισπράττει τους φόρους η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, από τα στοιχεία δεν προκύπτει στροφή των καταναλωτών από τα ακριβά στα φτηνά τσιγάρα καθώς η κατανάλωση τους αυξήθηκε 0,5% στο δεκάμηνο του 2010.....

Παρόλα αυτά οι ποσότητες λεπτοκομμένου καπνού που φορολογήθηκαν έχουν αυξηθεί κατά 35%, κάτι που ο Δ. Κουσελάς ερμηνεύει ως "σημαντική στροφή των καταναλωτών σε αυτό ειδικά το προϊόν, που και μετά τη φορολογία είναι σημαντικά φθηνότερο με προφανείς συνέπειες και για τα φορολογικά μας έσοδα".
Για αυτό το λόγο η κυβέρνηση επανεξετάζει την φορολογία του λεπτοκομμένου καπνού, όχι με την καθιέρωση ενός πάγιου φόρου, όπως δήλωσε, αλλά με τη θέσπιση ελάχιστου φόρου μέθοδος που δεν απαιτεί αλλαγή στη δομή του φόρου.
Σύμφωνα με τον Δ. Κουσελά "Μια αλλαγή σ’ αυτή την κατεύθυνση θα λειτουργήσει διορθωτικά αυξάνοντας τις τιμές των φθηνών σημάτων λεπτοκομμένου καπνού ώστε να εμποδιστεί η διαπιστωμένη στροφή των καταναλωτών σ’ αυτή την κατεύθυνση αντί των τσιγάρων από τα οποία προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από τον φόρο καπνού".

πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan