Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

"Με ανάγκασαν να τη βιάσω και να τη ρίξω στο πηγάδι"

«Εγώ βίασα το κορίτσι και μετά το έριξα στο πηγάδι. Δεν ήθελα να το κάνω, άλλοι με ανάγκασαν». Ο Τζιάνι Μερκάι, ο φονιάς της 11χρονης Ρένι, για πρώτη φορά σπάει τη σιωπή του και μέσα από τις φυλακές μιλάει αποκλειστικά στην «Espresso της Κυριακής» για το φρικιαστικό έγκλημα που διέπραξε τον περασμένο Αύγουστο συγκλονίζοντας το πανελλήνιο.


Ο δολοφόνος τού άτυχου κοριτσιού δίνει τη δική του εκδοχή και «πλέκει» θεωρίες συνωμοσίας για τα όσα συνέβησαν τα ξημερώματα της Κυριακής 22 Αυγούστου στο Ελαιοχώρι της Αρκαδίας: «Εγώ έκανα το έγκλημα, δεν το κρύβω. Αλλά με την απειλή ενός όπλου που με σημάδευε και ότι θα κάνουν κακό στον γιο μου» λέει στην «Espresso της Κυριακής» ο 41χρονος παιδοκτόνος σε μία προσπάθεια να ελαφρύνει τη θέση του, ενώ με ασταθή τόνο στη φωνή του εξιστορεί την εκδοχή του για όσα συνέβησαν: «Εκείνο το βράδυ, δύο άνδρες, ένας που είναι από το χωριό και τον γνωρίζω και ένας.....

άλλος που μου είναι άγνωστος, πήραν τη Ρένι και εμένα, μας έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο και μας απομάκρυναν από το χωριό. Οι διαθέσεις τους ήταν άγριες και δεν μπορούσα να βγάλω μιλιά, ενώ η μικρή δίπλα μου έτρεμε σαν το ψάρι και έκλαιγε ζητώντας να πάει στο σπίτι της. Με ρωτούσε “πού μας πάνε;” αλλά εγώ δεν ήξερα τι να της απαντήσω»......



Ο Αλβανός για λίγα δευτερόλεπτα σταματάει να μιλάει. Τα όσα λέει στη συνέχεια μόνο φρίκη και οργή μπορούν να προκαλέσουν: «Κάποια στιγμή οι δύο άντρες με ανάγκασαν να βιάσω το παιδί και στη συνέχεια με διέταξαν να το ρίξω σε ένα πηγάδι, σε αγροτική περιοχή έξω από το Ελαιοχώρι. Η μικρή ήταν ζωντανή και εκλιπαρούσε με δάκρυα και ουρλιαχτά να μην τη ρίξω μέσα. Ομως, δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς, γιατί οι άλλοι δύο απειλούσαν ότι θα με ...

καθαρίσουν και μετά θα πάνε να βρουν τον γιο μου για να τον σκοτώσουν».


«Για να μην προδοοθώ»


Με φωνή που σπάει, σε μία προσπάθεια να δείξει μεταμέλεια για την αποτρόπαιη πράξη του, ο κρατούμενος στις φυλακές Κορίνθου συνεχίζει να μιλάει για τον απόλυτο εφιάλτη που βίωσε η 11χρονη Ρένι. Ενας εφιάλτης που για το άτυχο κοριτσάκι διήρκεσε πολύ περισσότερο από όσο το είχε υπολογίσει ο φονιάς, αφού το αγγελούδι πάλεψε με νύχια και με δόντια για περισσότερες από έξι ώρες, προσπαθώντας απεγνωσμένα να βγει μέσα από το βάθους 10 μέτρων πηγάδι που την είχε ρίξει ο Τζιάνι Μερκάι.


«Αφήσαμε τη μικρή και φύγαμε. Γύρισα στο χωριό. Ολοι οι κάτοικοι προσπαθούσαν απεγνωσμένα να τη βρουν. Το ίδιο έκανα κι εγώ, για να μην προδοθώ, για να μην καταλάβουν οι άλλοι το παραμικρό» μας αναφέρει ο 41χρονος φονιάς.


Ολα όσα αποκάλυψε στην «Espresso της Κυριακής» ο Μερκάι, όπως ο ίδιος μας λέει, δεν τα έχει πει ούτε στις αστυνομικές αρχές, ενώ τόνισε ότι ακόμη δεν έχει νομικό που θα αναλάβει την υπεράσπισή του. «Δεν έχω δικηγόρο, δεν έχω τίποτα και κανέναν για να με βοηθήσει. Δεν ξέρω από δικαστήρια» και μας τόνισε ότι σύντομα θα ενημερώσει την Αστυνομία για όλα όσα έπρεπε να πει από την αρχή.



Το έγκλημα που σοκάρισε ολόκληρη την Ελλάδα…

Οσα ισχυρίζεται ο 41χρονος Αλβανός έρχονται σε αντίθεση με τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την ανατριχιαστική υπόθεση, αφού σε κανένα σημείο δεν αναφέρεται η εμπλοκή των δύο ανδρών για τους οποίους κάνει λόγο ο Μερκάι.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 41χρονος άρπαξε, βίασε και σκότωσε το κορίτσι ηλικίας μόλις 11 ετών, την Κυριακή 22 Αυγούστου.


Η μικρή Ρένι Τραΐκοβα, που είχε χαθεί τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας, βρέθηκε νεκρή μέσα σε ένα πηγάδι, σε ερημική αγροτική περιοχή, επτά χιλιόμετρα έξω από το χωριό. Το έγκλημα ομολόγησε ο Μερκάι, ενώ οι λεπτομέρειες που βγήκαν από το στόμα του συγκλόνισαν ακόμη και στους πιο έμπειρους αξιωματικούς της Αστυνομίας. Τόσο οι ενήλικοι όσο κυρίως τα παιδιά που είχαν φιλικές σχέσεις με το άτυχο κοριτσάκι υπέστησαν ισχυρό σοκ και χρειάστηκαν τη βοήθεια παιδοψυχολόγων που έστειλε το «Χαμόγελο του Παιδιού», που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο χωριό.



Ξεριζώθηκε η χαροκαμένη οικογένεια

Οι χαροκαμένοι γονείς τού άτυχου κοριτσιού Τσάνκα και Ζίφκο «ξεριζώθηκαν» για ακόμη μία φορά, εγκαταλείποντας όχι μόνο το Ελαιοχώρι αλλά και την Ελλάδα. Οι τραγικές μνήμες από τον άδικο χαμό της κορούλας τους και η αγριότητα τού εγκλήματος τους ανάγκασε να φύγουν για την πατρίδα τους νομίζοντας -ίσως και ελπίζοντας- ότι η απόσταση θα απαλύνει τις πληγές και τον αβάσταχτο πόνο τους.



Εφυγε και ο γιος του δράστη

Τη μεγαλύτερη βοήθεια παιδοψυχολόγων χρειάστηκε ο 17χρονος γιος του δράστη, ο οποίος πριν από λίγο καιρό έφυγε με τη μητέρα του για την Αλβανία προκειμένου να κάνουν μία καινούργια αρχή, αποτινάσσοντας από πάνω τους το στίγμα της οικογένειας του βιαστή και δολοφόνου παιδιών...



ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

espressonews.gr

enimerwsi.com

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

A re karioli na se eixa mprosta moy...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan