Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Πτολεμαϊδα: Τα πρώτα exit polls στο... κουρείο!

Εδώ και 25 χρόνια ο κ.Χρήστος γνωρίζει πριν γίνουν οι εκλογές τον τελικό νικητή...
Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, οι κάτοικοι της Πτολεμαΐδας γνωρίζουν ... εκ των προτέρων το αποτέλεσμα. Εδώ και 25 χρόνια, ο κουρέας Χρήστος Καραφουλίδης και οι φίλοι του στήνουν τη δική τους κάλπη, δύο εβδομάδες νωρίτερα από τις επίσημες κάλπες.

Για περίπου 15 μέρες πελάτες, φίλοι, γνωστοί και περαστικοί, είτε κουρευτούν είτε όχι, προσέρχονται και ρίχνουν το δικό τους ψηφοδέλτιο, εκφράζοντας την προτίμησή τους σε κάποιο πολιτικό κόμμα ή υποψήφιο.

«Η κάλπη μας κλείνει μία μέρα πριν από τις εκλογές. Τότε, καταμετράμε τις ψήφους. Το αποτέλεσμα, τις περισσότερες φορές, είναι το ίδιο με το επίσημο αποτέλεσμα των εκλογών», τονίζει ο κ. Καραφουλίδης και ερμηνεύει την επιτυχία αυτή λέγοντας: «αυτό συμβαίνει, ίσως, επειδή όσοι συμμετέχουν εκφράζουν τη βούλησή τους ελεύθερα, καθώς μας γνωρίζουν καλά και μας εμπιστεύονται».

Έτσι και φέτος, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου, ο κ. Καραφουλίδης και οι φίλοι του θα στήσουν και πάλι τη δική τους κάλπη στο κουρείο, στα τέλη Οκτωβρίου, περιμένοντας την προσέλευση του κόσμου.

πηγη

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan