Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Τέλος στο χουζούρεμα του Σαββατοκύριακου….;

Για την Ελλάδα βέβαια δύσκολο....!

Κάποτε το Σαββατοκύριακο ήταν για όλους ένα διήμερο ξεκούρασης και ο παραπανίσιος ύπνος το πρωί ήταν από τις μεγάλες απολαύσεις. Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν... καθώς έρευνα (που δεν χρειαζόταν για να το αποδείξει) επισημαίνει ότι το διήμερο έχει τελειώσει στο δυτικό κόσμο.

Παρελθόν αποτελεί ο ύπνος του Σαββατοκύριακου που απολάμβαναν εκατοντάδες τυχεροί τις περασμένες δεκαετίες.

Τάδε έφη πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στη Βρετανία. Φυσικά... δεν χρειαζόταν να μας το πει κάποια έρευνα αυτό αφού οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι μια η δουλειά, μια οι υποχρεώσεις δε μας αφήνουν να κλείσουμε μάτι.

Τέρμα λοιπόν το χουχούλιασμα στο κρεβάτι και το "λίγο ακόμα, τώρα σηκώνομαι", οι δουλειές τρέχουν το ίδιο και οι λογαριασμοί και πρέπει να τα προλάβουμε όλα.

Μάλιστα, ένας στους τρεις Βρετανούς ομολογεί ότι χαλαρώνει και υποκύπτει σε λίγες ώρες τεμπελιάς μόλις 6 φορές το χρόνο, ενώ το 34% των ανθρώπων δε βρίσκουν καμία διαφορά στο Σαββατοκύριακο αφού ξυπνούν την ίδια ώρα που ξυπνούν κάθε μέρα.

Στα παραπάνω συμπεράσματα κατέληξαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Ιατρικής Σχολής της Πενσυλβανίας υπογραμμίζοντας ότι η ξεκούραση και η χαλάρωση είναι άκρως σημαντικές για την υγεία μας.

Τρεις χιλιάδες άνδρες και γυναίκες αποκάλυψαν ότι όσες περισσότερες ώρες δουλεύουν τόσο αυτό επιδρά αρνητικά στον ελεύθερό τους χρόνο.

Ειδικότερα, πάνω από 60% των συμμετεχόντων ανέφερε ότι ξεκουράζεται πολύ λιγότερο από όσο συνήθιζε ενώ το 70% εύχεται να μπορούσε να είχε περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

Παράλληλα, σχεδόν οι μισοί ανησυχούν ότι ξοδεύουν τον πολύτιμο χρόνο τους σε δουλείες και αγγαρείες ενώ το 27% στον ελεύθερό του χρόνο κάνει δουλειές του σπιτιού.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι κάτοικοι του Λονδίνου ξυπνούν πιο νωρίς από όλους, καθώς ξυπνούν πριν τις 7 το πρωί, ενώ οι υπόλοιποι Βρετανοί ξυπνούν μισή ώρα αργότερα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan