Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Η προθεσμία των 100 ημερών και τα νέα μέτρα



Και τώρα… τρέχουμε! Τα μέτρα – «φωτιά» που επέβαλε η τρόικα και συμφώνησε η κυβέρνηση να εφαρμοστούν τα μάθαμε στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Αυτό που δεν μάθαμε είναι το χρονικό περιθώριο που .δίνεται για την εφαρμογή τους.
Πριν καλά- καλά «χωνέψουμε» τα όσα ακούσαμε οι τροϊκανοί ζητούν από την κυβέρνηση επιτάχυνση των διαρθρωτικών μέτρων. Συγκεκριμένα, μέσα στις επόμενες 100 ημέρες πρέπει να έχουν ανοίξει τα κλειστά επαγγέλματα και να έχει μπει σε εφαρμογή το σχέδιο εξυγίανσης της υγείας και των ΔΕΚΟ.

«Περιμένουμε ότι η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει πλήρως το πολιτικό της κεφάλαιο και θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές μέσα στους επόμενους τρεις μήνες», επισημαίνει άλλωστε ο εκπρόσωπος από πλευράς Ε.Ε., Σ. Ντερούζ, σε συνέντευξή του στο «Βήμα», στέλνοντας ένα μήνυμα σε όσους δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι μας περιμένει.


Αναλυτικά με ημερομηνίες

Ως το τέλος Δεκεμβρίου 2010

Μελέτη για μισθολόγιο Δημοσίου

Νέος κανονισμός για στατιστικά στοιχεία

Σχέδιο Αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας
Νομοσχέδιο για εργασιακά

Τέλος Φεβρουαρίου 2011

Φορολογικό πλαίσιο

Τέλος Μαρτίου 2011

Οικονομικοί ελεγκτές σε όλο το δημόσιο

Λειτουργικός Διαχωρισμός Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων

Μελέτες για τα επικουρικά ταμεία


Όπως έγινε επίσης γνωστό, η κυβέρνηση καλείται να βάλει πιο βαθιά το χέρι στην δημόσιο περιουσία, αφού καλείται να εισπράξει 7 αντί για 3 δις ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις μέχρι το 2013.
newscity1

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan