Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Διαγραφή - μήνυμα από Σαμαρά

«Καζάνι που βράζει» θυμίζει τα τελευταία 24ωρα η ΝΔ, καθώς μετά τη διαγραφή του βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη, πληροφορίες έφεραν και δεύτερο μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος να διαφοροποιείται σαφώς από τη στρατηγική που έχει επιλέξει ο κ. Αντ. Σαμαράς.

Ο Αντ. Σαμαράς μόλις πληροφορήθηκε για τις δηλώσεις του Λ. Αυγενάκη ζήτησε αμέσως να τεθεί εκτός της ΚΟ της ΝΔ
Στη Ρηγίλλης, οι συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, που παρακολουθούν στενά τις κινήσεις των... επίφοβων προς αποχώρηση βουλευτών, συνδέουν τις κινήσεις αυτές με την κυρία Ντ. Μπακογιάννη και διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση ότι «ο κ. Σαμαράς είναι αποφασισμένος να τηρήσει ''σκληρή'' γραμμή μέχρι τέλους και να μην επιτρέψει τη διασάλευση της ενότητας του κόμματος σε αυτή την κρίσιμη φάση που περνά η χώρα». Αυτό θα είναι και το μήνυμα που θα εκπέμψει μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ που συγκαλείται -υπό το «βαρύ» κλίμα που έχει διαμορφωθεί- την Παρασκευή.
Τα ίδια πρόσωπα παραπέμπουν στην απόφαση που έλαβε προσωπικά χθες ο κ. Σαμαράς να διαγράψει τον κ. Λ. Αυγενάκη. Ο βουλευτής Ηρακλείου για δεύτερη μέρα χθες ....
έκανε θετικά σχόλια για τη Δημοκρατική Συμμαχία, ενώ ζήτησε να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. «Το εάν ένα κόμμα μπει στο ελληνικό κοινοβούλιο, δεν το αποφασίζουμε εμείς, αλλά ο κόσμος ο οποίος εγκρίνει ή απορρίπτει», είπε (ρ/ς real), αναφερόμενος στην προσπάθεια της κυρίας Μπακογιάννη.

Η εντολή
Αμέσως μόλις ενημερώθηκε ο κ. Σαμαράς για την τοποθέτηση αυτή, έδωσε εντολή στους κ. Τασούλα και Λυκουρέντζο να κινήσουν τις διαδικασίες διαγραφής του βουλευτή. Πράγματι, λίγα λεπτά μετά τις δύο το μεσημέρι ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής ανακοίνωνε τη διαγραφή του κ. Αυγενάκη, κάνοντας λόγο για ύπαρξη σχεδίου ανακοπής της ανοδικής πορείας της ΝΔ.
«Επειδή», τόνισε, «είναι σαφείς οι ενδείξεις ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο για να ανακοπεί η ανοδική πορεία της ΝΔ και να στηριχθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς θα τηρήσει, μέχρι τέλους, την εντολή την οποία έλαβε από τον ελληνικό λαό για μια αναγεννημένη, δυνατή και υπεύθυνη ΝΔ, χωρίς εσωστρέφειες και αποπροσανατολισμούς, προσηλωμένη στο μεγάλο της καθήκον: να συμβάλει αποτελεσματικά στην έξοδο της χώρας από την κρίση».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan