Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Επική ανατροπή για Ρόμα, «καρέ» η Ρεάλ

Ανατροπές και εκπλήξεις επεφύλασσε το πρώτο «πιάτο» της 5ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League. Οι οκτώ αγώνες που έγιναν την Τρίτη (23/11) για τους τελευταίους τέσσερις ομίλους έκρυβαν συγκινήσεις, ενώ αρκετή... δράση υπήρχε στο τέλος των αγώνων.
Η Ρόμα νίκησε με 3-2 την Μπάγερν στο «Ολίμπικο» με...
επική ανατροπή και πλέον θέλει την ισοπαλία στο Κλουζ την τελευταία αγωνιστική για να εξασφαλίσει την πρόκριση.
Η Μίλαν έγινε η 5η ομάδα που εξασφάλισε την πρόκριση της στους «16» του Champions League ύστερα από την επικράτηση της με 2-0 στην έδρα της Οσέρ. Οι «ροσονέρι» πήραν το δεύτερο εισιτήριο από τον 7ο όμιλο πίσω από την Ρεάλ που συνέτριψε με 4-0 τον Αγιαξ στο Αμστερνταμ.
Αγκαλιά με την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της η Σαχτάρ που νίκησε με 3-0 την Παρτιζάν στον 8ο όμιλο. Αντίθετα η Αρσεναλ θα πρέπει να... περιμένει καθώς έχασε με 2-0 στην Πορτογαλία από την Μπράγκα.
Ρεάλ, Τσέλσι και Μπάγερν εξασφάλισαν την πρώτη θέση στους ομίλους τους ενώ εκτός από τη Μίλαν προκρίθηκε και η Μαρσέιγ.
5ος ΟΜΙΛΟΣ
Ρόμα - Μπάγερν 3-2 (49' Μποριέλο, 81' Ντε Ρόσι, 84' πεν. Τότι - 34', 39' Γκόμεζ)
Στο «Ολίμπικο», η Ρόμα καίγονταν για τη νίκη ενώ η Μπάγερν, έχοντας ήδη προκριθεί, ήθελε ένα βαθμό για την πρωτιά. Ωστόσο οι Βαυαροί ήταν αυτοί που με τον ασταμάτητο Μάριο Γκόμεζ, που πέτυχε 2 γκολ (33’, 39’) φτάνοντας τα 10 στα τελευταία 6 ματς, πήραν το προβάδισμα. Όμως οι Ρωμαίοι δεν το έβαλαν κάτω. Μείωσαν στο 49’ με τον Μποριέλο, ισοφάρισαν στο 81’ με τον Ντε Ρόσι και έκαναν την ολική ανατροπή με πέναλτι του Τότι στο 84’.
Πλέον, η Ρόμα έφτασε τους 9 βαθμούς εδραιώθηκε στη 2η θέση (χωρίς να έχει ελπίδες για την πρώτη καθώς υστερεί σε πιθανή ισοβαθμία με την Μπάγερν που «σφράγισε» την πρωτιά), ωστόσο χρειάζεται ένα βαθμό την τελευταία αγωνιστική στη Ρουμανία απέναντι στην Κλουζ για να μην μπει σε περιπέτειες από την Βασιλεία, αν αυτή νικήσει την αδιάφορη Μπάγερν στο Μόναχο.
ΡΟΜΑ (Κλαούντιο Ρανιέρι): Ζούλιο Σέρχιο, Κασέτι, Μεξές, Μπουρντίσο, Ρίισε, Γκρέκο (46΄ Σιμπλίσιο), Ντε Ρόσι, Μπρίγκι (75΄ Τότι), Μενες, Βούτσινιτς (82΄ Πιζάρο), Μποριέλο
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Λουίς Φαν Γκάαλ): Κραφτ, Λαμ,Ντεμικέλις, Βαν Μπούιτεν, Πράνιτς, Τίμοστσουκ, Κρόος, Οτλ, Ριμπερί (77΄ Αλτιντοπ), Μίλερ (72΄ Κοντέντο), Γκόμεζ
Βασιλεία - Κλουζ 1-0 (15' Αλμεράρες)
Στην Ελβετία, η Βασιλεία νίκησε 1-0 την Κλουζ, με γκολ του Αλμεράρες στο 15’, εξασφάλισε την 3η θέση του ομίλου και τους «32» του Europa League (υπερισχύει των Ρουμάνων σε πιθανή ισοβαθμία) και έχει το τρελό «σενάριο» που της δίνει το εισιτήριο για τους «16» του Champions League αν νικήσει την αδιάφορη Μπάγερν στο Μόναχο και η Ρόμα ηττηθεί από την επίσης αδιάφορη Κλουζ στη Ρουμανία.
Οι Ελβετοί ήταν κυρίαρχοι απέναντι στην Κλουζ, είχαν την κατοχή μπάλας και τις ευκαιρίες, ενώ οι Ρουμάνοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Πίκολο στο 88’.
ΒΑΣΙΛΕΙΑ (Τόρστεν Φινκ): Κοστάντζο, Ινκουμ, Αμπραχαμ, Φεράτι, Σαφάρι, Καμπραλ, Τέμπο (89΄ Ζάνι), Γιάπι, Σακίρι (87΄ Χάκα), Αλμεράρες, Φράι (90΄+1 Ατάν)
ΚΛΟΥΖ (Σορίν Κάρτου): Κλάρο, Ράντα, Πίκολο, Κάντου, Κούλιο (74΄ Σφορτσίνι), Κόστα, Κιβούβου, Βελόσο (56΄ Κονέ), Μπαστός, Τραορέ (46΄ Μπγελάνοβιτς), Τόνι
6ος ΟΜΙΛΟΣ
Τσέλσι - Ζίλινα 2-1 ( 51' Στάριτζ, 86' Μαλουντά - 19' Μπέλο)
Η Τσέλσι ήθελε μόλις ένα βαθμό για να εξασφαλίσει και την πρώτη θέση (η πρόκριση ήταν δεδομένη). Η Ζίλινα «πάγωσε» το «Στάμφορντ Μπριτζ» με το γκολ του Μπέλο στο 19’, αλλά στη συνέχεια οι Λονδρέζοι, με αρκετές απουσίες βασικών, «πάτησαν» γκάζι. Εχασαν πολλές ευκαιρίες και έκαναν την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο με γκολ των Στάριτζ (51’) και Μαλουντά (86’), έχοντας και δύο δοκάρια με Ντρογκμπά και Μαλουντά. Ετσι, πανηγυρικά πήραν την πρώτη θέση, την ώρα που η Ζίλινα έχασε κάθε ελπίδα για την 3η και το Europa League.
Λίγο νωρίτερα, η Μαρσέιγ πέρασε σαν σίφουνας από τη Μόσχα και με τη νίκη 3-0 επί της Σπαρτάκ εξασφάλισε τη δεύτερη θέση και την πρόκριση στους «16», αφήνοντας τους Ρώσους στην «παρηγοριά» της 3ης και του Europa League.
ΤΣΕΛΣΙ (Κάρλο Αντσελότι): Τέρνμπουλ, Ιβάνοβιτς, Ραμίρες, Ντρογκμπά, Μαλουντά, Φερέιρα, Στάριτζ (74΄ Ανελκά), Φαν Άανχολτ, Μπρουμά, Κακουτά (46΄ Καλού) ΜακΕχράν (90΄+3 Μέλις).
ΖΙΛΙΝΑ (Πάβελ Χάπαλ): Ντούμπραβκα, Ανγκέλοβιτς, Πετσάλκα, Γκούλνταν, Μάτζταν (85΄ Πόλιατσεκ), Γιετς, Όραβετς (64΄ Κεσέι), Πιάτσεκ, Μπέλο, Γκεργκελ, Βλάνταβιτς (90΄ Ρίλκε).
7ος ΟΜΙΛΟΣ
Αγιαξ-Ρεάλ 0-4 (36' Μπενζεμά, 44' Αρμπελόα, 70', 81' πεν. Ρονάλντο)
Η Ρεάλ πέρασε σαν «σίφουνας» και από το «Αμστερνταμ Αρένα» επικρατώντας με  του Αγιαξ. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο έφτασε τους 13 βαθμούς και εξασφάλισε την πρώτη θέση. Ο Καρίμ Μπενζεμά έβαλε το μόλις δεύτερο γκολ του φέτος με τους «μερένγκες» στο 36’ μετά από έξοχο τακουνάκι-στρώσιμο του Εζίλ. Στο 43’ ο Ραούλ Αλμπιόλ με δυνατό σουτ έκανε το 2-0 και ο Μουρίνιο έφυγε πρόωρα για τα αποδυτήρια πριν ο διαιτητής σφυρίξει το τέλος του ημιχρόνου. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 70΄ μετά από ασίστ του Ντι Μαρία και στο 81’ με πέναλτι έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Μαδριλένων.
ΑΓΙΑΞ (Μάρτιν Γιολ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν ντερ Βίλ, Αλντερβέιρελντ, Φερντόνγκεν, Ανίτα, Ενό, Ντε Γιονγκ (77΄ Λίντγκρεν), Σουλεϊμάνι (88΄ Ερικσεν), Σουάρες, Ελ Χαμνταουί (46΄ Ντε Ζέου), Εμάνουελσον
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοζέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Σέρχιο Ραμος, Αρμπελόα, Αλμπιόλ, Μαρσέλο, Ρονάλντο, Τσάμπι Αλόνσο, Οζίλ, Ντιαρά (82΄ Ματέος), Πέδρο Λεόν (65΄ Ντι Μαρία), Μπενζεμά (82΄ Κανάλες)
Οσέρ-Μίλαν 0-2 (65' Ιμπραΐμοβιτς, 90' Ροναλντίνιο)
Η Μίλαν διπλασίασε τις νίκες της επί της Οσέρ και εξασφάλισε την δεύτερη θέση στον όμιλο καθώς επικράτησε με 2-0 στο «Αμπέ Ντεσάν». Στο 64’ ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς μετά από λάθος διώξιμο στην άμυνα της Οσέρ, -με φοβερό σουτ στην κίνηση- κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα ενώ το δεύτερο γκολ για τους «ροσονέρι» σημείωσε στις καθυστερήσεις ο Ροναλντίνιο ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Σουηδό άσο στο 85’ .
ΟΣΕΡ (Ζαν Φερναντές): Σορέν, Ενγκμπάρ (59΄ Σαφνί), Κουλιμπαλί, Γκρίχτινγκ, Ντούντκα, Ολίετς, Πεντρετί, Ντινγκά, Μπίρσα, Σαμαριτάνο (66΄ Κέρσια), Κοντού (82΄ Τραορέ)
ΜΙΛΑΝ (Μάσιμο Αλέγκρι): Αμπιάτι, Αμπατε, Τζαμπρότα, Τιάγκο Σίλβα, Νέστα, Γκατούζο (90΄+1 Στράσερ), Αμπροσίνι, Φλαμινί, Ζέεντορφ, Ρομπίνιο, Ιμπραΐμοβιτς (85΄ Ροναλντίνιο)
8ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπράγκα-Αρσεναλ 0-2 (83΄, 90΄ Ματέους)
Σε μπελάδες όσον αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση μπήκε η Αρσεναλ η οποία μετά στο  Ντόνετσκ ηττήθηκε και στην Μπράγκα. Πλέον η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ παρέμεινε στους εννέα βαθμούς όσους έχει και η Μπράγκα και θέλει τον βαθμό απέναντι στην Παρτιζάν στο Λονδίνο την τελευταία αγωνιστική για να περάσει.
Το πρώτο 45λέπτο έληξε στο στάδιο «ΑΧΑ» χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις. Επτά λεπτά πριν το φινάλε οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση και ο Ματέους άνοιξε το σκορ για τους Πορτογάλους. Ο 27χρόνος Βραζιλιάνος επιθετικός χτύπησε εκ νέου στις καθυστερήσεις γράφοντας το τελικό 2-0 αφού πρώτα χόρεψε την άμυνα των «κανονιέρηδων»!
ΜΠΡΑΓΚΑ (Nτομίνγκος Πασιέντσα): Φελίπε, Γκαρσία, Μοϊσές, Ροντρίγκες, Ελντερσον, Βαντίνιο (89΄ Ούγκο Βιάνα), Σαλίνο, Αλαν, Αγκιάρ (80΄ Μαντρίντ), Λίμα (81΄ Ελτον), Ματέους.
ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρσέν Βενγκέρ): Φαμπιάνσκι, Εμπουε, Σκιλασί, Τζουρου, Γκίμπς, Γουόλκοτ (76΄ Βέλα), Ντενίλσον, Γουίλσιρ, Ροζίτσκι, Φάμπρεγας (69΄ Φάμπρεγας), Μπέντνερ (73΄ Σαμάκ).
Παρτιζάν-Σαχτάρ 0-3 (52΄ Στεπανένκο, 59΄ Ζάντσον, 68΄ Εντουάρντο)
Επειτα από πέντε αποτυχημένες απόπειρες πρόκρισης στους «16» του Champions League η Σαχτάρ βρίσκεται «αγκαλιά» από το να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση ύστερα από την εμφατική επικράτησή της με 3-0 στο Βελιγράδι επί της Παρτιζάν. Η ομάδα του Μιρτσέα Λουκέσκου έφτασε τους 12 βαθμούς και είναι πρώτη.
Οι Ουκρανοί πήραν το προβάδισμα στο 52’ όταν μετά από κόρνερ του Ζάντσον, η άμυνα της Παρτιζάν δεν μπορεί να διώξει και  ο νεαρός Τάρας Στεπανένκο από κοντά «εκτέλεσε» τον Στοϊκοβιτς, πετυχαίνοντας το παρθενικό του γκολ με τους «ανθρακωρύχους». Ο Ζάντσον από δημιουργός έγινε σκόρερ στο 59’ ενώ στο 68’ ο Εντουάρντο ντα Σίλβα έδωσε πανηγυρικό τόνο στη νίκη-πρόκριση της Σαχτάρ κάνοντας με προβολή το 0-3. Πλέον η πρωταθλήτρια Ουκρανίας χρειάζεται να μην χάσει με 4-0 από την Μπράγκα στο τελευταίο παιχνίδι στο Ντόνετσκ για να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση.
ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Αλεξάνταρ Στανόγιεβιτς): Στοΐκοβιτς, Στεβάνοβιτς, Γιοβάνοβιτς, Κρστάιτς, Λαζέφσκι, Μπάμποβιτς, Σμίλιανιτς, Πέτροβιτς (64΄ Μέντο), Μορέιρα, Ίλιτς (84΄ Ιλιεφ), Κλέο.
ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Πιάτοφ, Σρνα, Τσιγκρίνσκι, Ρακίτσκι, Ρατ, Κόστα (62΄ Εντουάρντο), Ζάντσον (75΄ Τεϊσέιρα), Γκάι, Στεπανένκο, Γουίλιαν, Λουίς Αντριάνο

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Σπαρτάκ Μόσχας-Μαρσέιγ 0-3
Ρόμα-Μπάγερν 3-2
Βασιλεία-Κλουζ 1-0
Τσέλσι-Ζίλινα 2-1
Αγιαξ-Ρεάλ 0-4
Οσέρ-Μίλαν 0-2
Μπράγκα-Αρσεναλ 2-0
Παρτιζάν-Σαχτάρ 0-3

πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan