Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

8 πράγματα που δεν ξέρατε για τον Pavarotti

Ο μεγάλος τενόρος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών στις 6 Σεπτεμβρίου του 2007. Σας παρουσιάζουμε σήμερα 8 αλήθειες που δεν ξέρατε για την ζωή και την καριέρα του...
Το 2001 ο Pavarotti τιμήθηκε από επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών με το μετάλλιο Nansen για την προσφορά του με φιλανθρωπικές συναυλίες για βοήθεια προσφύγων.

1. Είχε χαρίσει περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπίες υπέρ προσφύγων σε όλο τον κόσμο:
2. Τον αποκαλούσαν "Ο βασιλιάς των ακυρώσεων": Ο Pavarotti προέβαλλε τον άστατο χαρακτήρα του και στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις. Η έλλειψη αξιοπιστίας οδήγησε στην δημιουργία κακών σχέσεων του με κάποιες όπερες και συναυλιακούς χώρους. Μέσα σε ένα διάστημα 8 χρόνων είχε ακυρώσει 26 από τις 41 εμφανίσεις του στην Λυρική Όπερα του Σικάγο.

3. Λίγο έλειψε να παρατήσει το τραγούδι: Τα πρώτα έξι χρόνια της καριέρας του έφεραν μόνο λίγες συναυλίες σε μικρές πόλεις και χωρίς καλά λεφτά. Εκείνη την περίοδο ανέπτυξε μία ασθένεια στις φωνητικές χορδές που τον οδήγησε σε μια "καταστροφική" συναυλία στην Ferrara. Ο Luciano σκέφτηκε εκεί να τα παρατήσει αλλά αργότερα η ασθένεια θεραπεύτηκε και ήρθαν επιτυχίες για την καριέρα του.

4. Ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής: Μετά την αποφοίτησή του από το Schola Magistrale, ο Luciano ήθελε να κυνηγήσει μια καριέρα ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Η μητέρα του όμως τον έπεισε να εκπαιδευτεί για δάσκαλος, αυτό και έκανε. Αργότερα ανακάλυψε και ακολούθησε την τάση του στην μουσική.

5. Έκανε ντεμπούτο σαν ηθοποιός το 1982: Ο Pavarotti πρωτοεμφανίστηκε σε μία ταινία με τίτλο "Yes, Giorgio".

6. Είχε δυσκολία στο να διαβάζει την μουσική της ορχήστρας: Μετά το σπάσιμο της συνεργασίας του με τον Pavarotti, o για 37 χρόνια μάνατζερ του τενόρου Herbert Breslin έγραψε το 2004 ένα βιβλίο στο οποίο ανάμεσα σε άλλα κατηγορούσε τον Pavarotti ότι δεν μπορούσε σε πολλές περιπτώσεις να διαβάσει την μουσική και να μάθει τα κομμάτια του. Ο ίδιος ο Pavarotti αργότερα σε συνέντευξη παραδέχτηκε ότι είχε κάποιες δυσκολίες στο να ακολουθεί τα ορχηστρικά κομμάτια της παρτιτούρας.

7. Ήταν ο μόνος τενόρος που εμφανίστηκε ποτέ στο "Saturday Night Live": Στις 12 Δεκεμβρίου 1998 o Pavarotti έγινε ο πρώτος τενόρος που πήγε σαν καλεσμένος στο πασίγνωστο σόου αμερικανικού καναλιού από το οποίο έχουν περάσει σαν καλεσμένοι σχεδόν όλα τα μεγάλα ονόματα της showbiz.

8. Παντρεύτηκε την πρώην προσωπική βοηθό του: Στις 13 Δεκεμβρίου 2003 και σε ηλικία 68 ετών παντρεύτηκε την Nicoletta Mantovani με την οποία είχε ήδη αποκτήσει την κόρη του, Alice.
 blogpress-gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan