Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Κίνημα Αποφασισμένων Πολιτών

Σύμφωνα με τις αγορανομικές διατάξεις της Ελλάδας, στα σουβλάκια θα έ-πρεπε να περιέχονται τουλάχιστον 37γρ. ψημένο κρέας και να τυλίγονται σε πίτα βάρους 65 γρ.
Επειδή στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν τηρείται η παραπάνω υπο-χρέωση από τους επαγγελματίες του χώρου, διαμαρτυρόμαστε γιατί ένα από τα τυπικά φαγητά της Ελλάδας και διαφημιστής της στα διεθνή γαστριμαργικά σαλόνια όχι μόνον είναι πανάκριβο αλλά και λιποβαρές .
Στόχος μας η πιστή τήρηση της νομοθεσίας και η τιμή του στο 1€.
Για το λόγο αυτό απευθυνθήκαμε στην διεθνή οργάνωση ThePetitionSite, με 14.000.000 μέλη σε όλο τον κόσμο και 400 συνεργαζόμενες μη κερδοσκοπι-κού τύπου οργανώσει (ThePetitionSite.com), η οποία και έκανε δεκτό το αίτημα μας για έναρξη εκστρατείας παγκόσμιας συλλογής υπογρα-φών μέσω του διαδικτύου, με τίτλο: «GREEK «SOUVLAKI», CHEAPER AND RIGHT WEIGHTING».
Σας καλούμε λοιπόν, να υπογράψετε μαζικά στον ιστότοπο: thepetitionsite.com/1/greek-souvlaki-cheaper-and-right-weighing έτσι ώστε η πληθώρα των υπογραφών μας, να αποτελέσει μοχλό πίεσης για την ταχυτάτη ικανοποίηση του εύλογου και δίκαιου αιτήματος μας.
Τα 30 δευτερόλεπτα που θα χρειαστούν για υπογράψετε, θα κάνουν την διάφορα μεταξύ του αποφασιστικού και αποφασισμένου πολίτη.
Είμαστε στη διάθεση σας για περαιτέρω διευκρινήσεις στο
E- mail: stavros.stathopoulos@yahoo.gr
(Δελτίο Τύπου)

neolaia.gr

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

Με λίγα λόγια, μας έχουν που μας έχουν για κλέφτες και λαμόγια, θέλετε με τον τρόπο αυτόν να δώσετε αφορμή σε μερικά εκατομμύρια υποψήφιους τουρίστες να σκεφτούν ότι το σουβλάκι που θα φάνε στην Ελλάδα δεν είναι εντάξει, και είναι και πανάκριβο. Με τον τρόπο αυτόν μάλιστα θα συνεχίσετε μια παράδοση των Ελλήνων, θα βάλετε δηλαδή στο ίδιο τσουβάλι σωστούς και καλούς επαγγελματίες με λαμόγια και απατεωνίσκους… Και όλα αυτά γιατί? Γιατί ξέρετε ότι οι αρμόδιες εγχώριες υπηρεσίες (ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΑ?) δεν θα γυρίσουν πλευρό κάν από τον ύπνο του δικαίου που κοιμούνται?

Θα σας αντι-προτείνω, πρίν κάνετε κινήσεις που πολύ πιθανώς θα βλάψουν και άλλο την εικόνα της ήδη ξεφτυλισμένης χώρας μας, να μαζέψετε υπογραφές και να τις κοινοποιήσετε στις αρμόδιες υπηρεσίες να απαιτήσετε όχι από τον κακό επαγγελματία να γίνει καλός αλλά από αυτούς που του επιτρέπουν να λειτουργεί να κάνουν την δουλειά τους και να τον κλείσουν.

Και άν σας πειράζει η τιμή στο σουβλάκι, θα σας θυμίσω ότι μέσα σε ένα μήνα από την έλευση του ευρώ η τυρόπιτα πήγε από 120 δραχμές 1.20 ευρώ, το κουλούρι από 30-50 δραχμές 30-50 λεπτά του ευρώ και μύρια ακόμη παραδείγματα.. Σηκώνουμε τα χεράκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας…. και μετά κλαιγόμαστε… αυτά… συγχίστηκα.. πάω να φάω ένα σουβλάκι!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan