Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Κρούσμα στης γρίπης των πτηνών στο Χονγκ Κονγκ, έπειτα από 7 χρόνια


Οι υγειονομικές αρχές στο Χονγκ Κονγκ επιβεβαίωσαν το πρώτο κρούσμα της γρίπης των πτηνών σε άνθρωπο τα τελευταία επτά χρόνια στην αυτόνομη περιφέρεια.

Πρόκειται για μία γυναίκα 59 ετών, η οποία διαγνώστηκε ότι πάσχει από την ασθένεια μετά την επιστροφή της από μια επίσκεψη στην ηπειρωτική Κίνα.

Η κυβέρνηση στο Χονγκ Κονγκ ανέβασε το επίπεδο συναγερμού για τη γρίπη των πτηνών στο επίπεδο «σοβαρό», κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει «υψηλός κίνδυνος» προσβολής από την ασθένεια στην περιοχή, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Αξιωματούχοι των υγειονομικών υπηρεσιών είπαν ότι....
η γυναίκα, που αρχικά είχε διαγνωστεί πως έπασχε από πνευμονία, βρέθηκε θετική στην εξέταση για τη γρίπη τύπου A (H5), μια μετάλλαξη της γρίπης των πτηνών, και η κατάστασή της είναι σοβαρή. Οι αρχές προσπαθούν να διακριβώσουν αν προσβλήθηκε από τον ιό στο Χονγκ Κονγκ ή αλλού και έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση όσους βρίσκονταν σε επαφή μαζί της.

Το τελευταίο ανθρώπινο κρούσμα της γρίπης των πτηνών είχε καταγραφεί το 2003. Το Χονγκ Κονγκ ήταν η πρώτη χώρα που αντιμετώπισε σοβαρή κρίση δημόσιας υγείας από τη γρίπη των πτηνών το 1997, με έξι νεκρούς, που έχασαν τη ζωή τους από μια μετάλλαξή της σε μια εποχή που ο ιός της γρίπης των πτηνών ήταν άγνωστος.

πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan