Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Μαριχουάνα STOP!!

H νέα κυβέρνηση της Ολλανδίας σχεδιάζει να απαγορεύσει τη πώληση μαριχουάνας στους τουρίστες και έτσι πιέζει τα καταστήματα που την πουλάνε να γίνουν κλειστά κλαμπ μόνο για τους ντόπιους.

Εάν η ιδέα αυτή γίνει πραγματικότητα θα πλαισιωθεί από σχετικό νομοσχέδιο ενώ θα είναι η τελευταία από τις φιλελεύθερες πολιτικές της χώρας που θα περιοριστεί, καθώς οι Ολλανδοί σκέφτονται να επανεξετάσουν τα όρια της ανοχής τους.

Ενώ η μαριχουάνα είναι ουσιαστικά παράνομη στην Ολλανδία, πωλείται κανονικά σε καφετέριες εδώ και δεκαετίες ενώ η αστυνομία κάνει τα....


στραβά μάτια. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ίβο Οπστέλτεν τόνισε ότι στο μέλλον μόνο οι κάτοικοι της Ολλανδίας θα μπορούν να αγοράζουν μαριχουάνα και όχι οι τουρίστες.

Ο εκπρόσωπός του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι λεπτομέρειες του νομοσχεδίου ακόμα είναι υπό επεξεργασία και θα παρουσιαστούν στη Βουλή κάποια στιγμή μέσα στο επόμενο έτος. "Θέλουμε τα καφέ που πωλούν μαριχουάνα να αποπνέουν το σκοπό της ύπαρξή τους: δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετούν μόνο τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και όχι για τους τουρίστες και για ένα παγκοσμίου κλίμακας εγκληματικό εμπόριο".

Φυσικά η εν λόγω πρόταση της κυβέρνησης δεν έχει γίνει δεκτή με ενθουσιασμό αν σκεφτεί κανείς ότι το Άμστερνταμ θεωρείται ο παράδεισος για τους καπνιστές μαριχουάνας και αναμενόμενο είναι να σημειώσει πτώση ο τουρισμός.

trelokouneli

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan