Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010

Πως τα καρτούν της δεκαετίας του 80 ευθύνονται για την εξάπλωση των gay στην εποχή μας......

Αν δεν το ξέρεις, αγαπημένε αναγνώστη, αυτές τις μέρες στο facebook γίνεται μία "κίνηση". Το μανιφέστο της είναι το εξής: 15 έως 20 Νοέμβρη ας αλλάξουμε όλοι τις φωτογραφίες των προφίλ μας, αντικαθιστώντας τις με κάποια φωτογραφία ήρωα των παιδικών μας χρόνων. Σκοπός αυτού του παιχνιδιού είναι να μην υπάρχει ανθρώπινη φωτογραφία για λίγες μέρες στο Facebook..ας γίνουμε όλοι πάλι παιδιά!

Πολλοί έχουν ακολουθήσει το παιγνίδι, μεταξύ αυτών και εγώ, και βάλανε για φωτογραφία στο προφίλ τους ήρωες από μικιμάου. Έτσι μου δόθηκε η ευκαιρία να θυμηθώ μερικά από τα αγαπημένα μου καρτούν της δεκαετίας του 80. Μαζί όμως με τα καρτούν, θυμηθηκα και κάτι άλλο, μία ανακάλυψη που είχα κάνει όλως τυχαία, στα υπόγεια εργαστήρια ανάλυσης ποπ κουλτούρας του πρόβατο τζη ααα. Η ανακάλυψη, είχε σαν αποτέλεσμα να χρειαστεί να υπαχθώ στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων της Ση Άη Χέη, γιατί τα κυκλώματα των καρτούν και του Χόληγουντ δεν ήθελε να αποκαλυφθεί η αλήθεια και κινδύνευε η ζωή μου.

Γιου ση σέξη βγιούερ, κάποια στιγμή, όλως τυχαία, διαπίστωσα ότι στα αγαπημένα μας καρτούν από την δεκαετία του 80 κρύβονται οι λόγοι που στην εποχή μας υπάρχουν τόσοι πολλοί ομοφυλόφιλοι, τόσο πολλά ντράμα κουήνζ παλληκάρια, τόσο πολλή γκέηνεςς.

Σοκαριστικό; φυσικά... άσε με να στο επαναλάβω.

Ο λόγος που στην εποχή μας υπάρχουν τόσοι πολλοί gay είναι διότι μας έμαθαν σε gay συμπεριφορές και σουσούμια τα καρτούν που βλέπαμε στην εφηβεία μας. Ναι, ναι, ναι! Δεν είμαι ένας νέος Λιακόπουλος που βλέπει παντού Νεφελήμ και Μασουλήμ, αυτό που λέω μπορώ να το στηρίξω με ΝΤΟ-ΚΟΥ-ΜΕ-ΝΤΑ!

Για να το αποδείξω, ας δούμε gay σημειολογία στα αγαπημένα μας 80s καρτούν. Ξεκινάμε με τα...


Στρουμφάκια.
Μιλάμε για την υπέρτατη gay προπαγάνδα. Αυτό δεν είναι σήριαλ, είναι gay bar για αρκούδους: Σε ένα χωριό όπου ζουν μόνο άντρες, κάνει κουμάντο ένας μουσάτος παχουλός κυριούλης με κοιλίτσα, που όλοι τον έχουν πατρική φιγούρα, ο ΜπαμπαΣτρούμφ:Σαν να μην έφτανε αυτό, η μόνη γυναικεία παρουσία είναι η Στρουμφίτα, μία μπίμπο με μαλλί Φάρα Φώσετ η οποία δεν έχει γκόμενο - δηλαδή τύπικαλ αδελφομάνα:

Πάμε παρακάτω.....
Αναρωτιέσαι που έμαθαν οι γκέηδες να κυκλοφορούν παντού με τσαντάκι, το οποίο χωρά την Άρτα με τα Γιάννενα αν και είναι απίστευτα μικρό; Να έχουν φιλινάδα μία χαζή μπίμπο; Να μην πηγαίνουν πουθενά χωρίς το pet τους; και να ανακατεύονται συνέχεια στις δουλειές των άλλων και καλά για να σώσουν τον κόσμο; Ε δεν θέλει πολύ μυαλό, όλα αυτά τους τα έμαθε ο ...Sport Billy!
Nils Holgersson
Πρόσεξε gay προπαγάνδα στο πιο αγαπημένο μου σήριαλ έβα εν έβα... ένα ξανθό τεκνό από Σουδία, κάνει το γύρο του κόσμου και περνάει υπέροχα, όλο αυτό, δε, καβάλα πάνω σε ένα πουλί!!!!!! Πρόσθεσε και ότι αγαπημένο του αξεσουάρ είναι ένα κόκκινο σκουφί.... ε, δεν θέλει και πολύ το εφηβάκι των 80ζ να γίνει γκέη φρέντλη και μετά σκέτο γκέη! ΟΜΑΓΚΟΝΤ! πόσο πιο γκέη από τόσο, πόσο; τράστ μη, καθόλου... (για να μην αναφερθώ στην σχέση μίσους αγάπης του Nils με έναν μεγαλύτερο άντρα, τον νάνο)

και πάμε παρακάτω... στην Χάιντι... Όχι από τις χειρότερες περιπτώσεις στην λίστα μας, αλλά και πάλι καταφέρνει να πλασαριστεί, ειδικά αν σκεφτείς ότι απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, άρα έχει ύπουλο σκοπό να τα βάλει σιγά σιγά και λάο λάο στο gay κλίμα. Πόσο Gay ήταν η Χάιντι; χμφ χμφ χμφ μα όπου και να την πήγαινες δεν της άρεσε παρά μόνο στο χωριό της, ήταν ανταγωνιστική με την Κλάρα την εργοδότριά της, και της άρεσε να κυκλοφορεί ανάμεσα στα λουλούδια και να πειράζει το μουσούδι του σκύλου της (τυπικές συμπεροφορές σύγχρονου gay της Αθήνας οι δύο τελευταίες). Α ρεστ μα κέης, κοντολογίς

Μετά την Χάιντι, πάμε στην Μάγια την Μέλισσα. Επίσης για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Μέσω της απεικόνισης του Billy του φίλου της Maya, το πιτσιφρίκι μαθαίνει να υπακούει στις μπόση φιλινάδες του, άκομα ένα πράγμα που οι gay κάνουν κατά κόρον. Επίσης, όλη αυτή η εμμονή με τα φτερά της, με το μέλι ως καλλυντικό, και η απόφαση να αφήσει την κυψέλη για να πάει Αθήνα να πηδηχτεί ελεύθερα επιτέλους.... ε, με συγχωρείς αν αυτό δεν είναι gay, τότε η Barbra Streisand δεν είναι gay icon!

Και πάμε στο επόμενο... Νταρντακάν και οι 3 σωματοφύλακες:
Τι να πω τώρα για αυτό; Το σκέφτομαι και ταράζομαι. Πρόσεξε με τι υποδόρειο τρόπο μεταδίδονταν προστυχιά στα αθώα παιδικά μυαλά μας. Δες την πλοκή: Ένα τεκνό με ταλέντο στην ξιφασκία, να είναι προστατευόμενος 3 μεγαλύτερων αντρών οι οποίοι όταν έρχονταν στο τσακίρ κέφι, έβγαζαν τα "όπλα" τους, τα ύψωναν στον αέρα και τα ένωναν. αμ σόρη αλλά δεν είμαι παρανοϊκός!!! δεν είμαι! αυτό είναι σαν σκηνή από gay τσόντα!!!! αμσόρη
Και περνάμε στο βαρύ πυροβολικό της gay προπαγάνδας. Η Κάντη Κάντη.
Πρόσεξε πόσα gay καρατερίστιξ βρίσκεις στην κυρία:
Μαλλί ξανθό με φράτζα; ΤΣΕΚ
Ντράμα Κουήν; ΤΣΕΚ
Της πέθανε γκόμενος από την φαρμακογλωσσιά της; ΤΣΕΚ
Τα είχε με δύο ταυτόχρονα και δεν μπορούσε να αποφασίσει με ποιον θα μείνει; ΤΣΕΚ τσεκ εντατίκ
Πήγαινε σε χαρτορίχτρες; ΤΣΕΚ
Έκλαιγε με το παραμικρό; ΤΣΕΚ
Έβαζε κολλύριο στο μάτι για να λαμπυρίζει; ΤΣΕΚ
Είχε τέλειο μαλλί νο μάτερ δη περίσταση, νο μάτερ δη ηβέντ? ΤΣΕΚ
...Ε σόρη, δεν περιγράφω άλλοοοοοοοο.... δεν υπάρχει πιο gay από αυτό!

και κλείνουμε με το σήριαλ που δεν το πίστευα ότι θα είχε και αυτό gay ατζέντα... και όμως, όμως! Αναφέρομαι στον Μπόλεκ και Λόλεκ. Αν και από την Πολωνία, παραδοσιακά συντηριτική χώρα, τα δύο παλληκάρια πιστεύω ότι είναι το αρχετυπικό gay ζευγάρι: ένας ξανθός-ένας μελαχροινός, όπου ο ένας είναι μπόση στον άλλο, τον σέρνει μαζί του όπου πάει, και δεν τον αφήνει να σταυρώσει κουβέντα.... ε, με τέτοια μεγαλώσαμε και στις μακροχρόνιες σχέσεις τους οι gay είναι ή φασίστες με τον άλλο ή άβουλοι! Έτσι εξηγούνται όλα, όλα!

Πιστεύω ότι σε έχω πείσει πια αναγνώστη, μετά από όλα αυτά. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Να γιατί η γενιά μου έχει τόσο μεγάλο ποσοστό γκέηδων. Είναι τα καρτούν των 80ζ που μας έκαναν έτσι. Μας δημιούργησαν το λάθος πρότυπο με αποτέλεσμα να στραφούμε σε μία πιο ανορθόδοξη επιλογή.

α, και επειδή μου αρέσει να αποδίδω τα εύσημα τω Καίσαρι, ας αναφέρω και το μόνο σήριαλ εκείνης της εποχής χωρίς καθόλου gay sub-context.... η Οδύσσεια του διαστήματος: όπου συμβαίνει το εξής παράδοξο.... μήπως είναι το αγαπημένο μου.... μήπως είναι αυτό που το έχω αγορασμένο σε dvd και από καιρό εις καιρόν το ξαναβλέπω.... μήπως;

πηγή

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

Τα σκεφτηκες πολυ ολα αυτα??

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan