Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Η ΝΟΚΙΑ διχοτόμησε την Κύπρο!

Σοβαρό ζήτημα de facto αναγνώρισης του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους και της αποδοχής διχοτόμησης της Κύπρου προέκυψε από την ... φινλανδική εταιρεία ΝΟΚΙΑ! Το θέμα προέκυψε από την απουσία λεπτομερειών στους χάρτες της Κύπρου στο σύστημα πλοήγησης Ovi Maps το οποίο διαθέτουν κινητά τηλέφωνα της εταιρείας ΝΟΚΙΑ. Για το γεγονός αυτό Κύπριος καταναλωτής έστειλε μήνυμα διαμαρτυρίας στην εταιρεία στις 9 Νοεμβρίου στο οποίο εξηγούσε την κατάσταση. Το κινητό τηλέφωνο της συγκεκριμένης εταιρείας που είχε αγοράσει δεν διέθετε χάρτη πλοήγησης για την Κύπρο, κάτι που παλαιότερα δεν συνέβαινε.
Η απάντηση που έλαβε ο Κύπριος καταναλωτής από το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας ανέφερε ότι "λόγω των τουρκικών αρχών όλες οι πληροφορίες και οι σημειώσεις στους χάρτες έχουν αποσυρθεί. Δεν θα υπάρχει χάρτης πλοήγησης για την Κύπρο από εδώ και πέρα όσον αφορά την ΝΟΚΙΑ". Για το συγκεκριμένο θέμα ζητήθηκε ο καταναλωτής να αποταθεί στον διαχειριστή του δικτύου κινητής τηλεφωνίας ή στις τουρκικές αρχές του νησιού.
Σε επίσημη όμως απάντηση που εξέδωσε η εταιρεία διευκρινίζει ότι
«Η Nokia βρίσκεται σε συνομιλίες τόσο με τις Κυπριακές Αρχές, όσο και με εκπροσώπους της τουρκοκυπριακής κοινότητας, προκειμένου να βρεθεί λύση για το συγκεκριμένο θέμα». Επιπρόσθετα η εταιρεία ΝΟΚΙΑ σε ενημέρωση της ανέφερε ότι το αρχικό πρόβλημα σχετικά με τους χάρτες του συστήματος Ovi Maps οφείλεται στην κακή ποιότητα των δορυφορικών λήψεων που είχαν στη διάθεση τους.  Ακολουθεί ολόκληρη η απάντηση της εταιρείας όπως αυτή κοινοποιήθηκε και η οποία παραδέχεται τα όσα λέχθηκαν για "την άδεια των Τουρκικυπρίων", αλλά επικαλείται "ουδετερότητα":
"Πρόσφατα, έγιναν γνωστές στη Nokia, αναφορές Κυπριακών Mέσων Ενημέρωσης σχετικά με την υπηρεσία πλοήγησης και τους χάρτες Ovi Maps, στους οποίους δεν περιλαμβάνεται ο χάρτης της Κύπρου.
Η Nokia βρίσκεται σε συνομιλίες τόσο με τις Κυπριακές Αρχές, όσο και με εκπροσώπους της τουρκοκυπριακής κοινότητας, προκειμένου να βρεθεί λύση για το συγκεκριμένο θέμα. Προς το παρόν, τα Ovi Maps δεν συμπεριλαμβάνουν λεπτομερείς χάρτες της Κύπρου.
Αναμφισβήτητα η Nokia σέβεται και αναγνωρίζει την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όσον αφορά θέματα πολιτικής, η Nokia ακολουθεί τη μακροχρόνια πολιτική της, βάσει της οποίας η εταιρεία δεσμεύεται στις αρχές της ουδετερότητας και της αντικειμενικότητας.
Η Nokia επιθυμεί να ζητήσει συγνώμη για τις λανθασμένες εξηγήσεις που έδωσε μεμονωμένος υπάλληλος, καθώς και για οποιαδήποτε ενόχληση που ενδεχομένως προκλήθηκε".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan