Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

"Πάρτε θέση για το Πάγκαλο",λένε οι στρατιωτικοί. Ανακοίνωση ΣΥΣΜΕΔ

Αρχίζουν και πληθαίνουν οι φωνές αγανάκτησης και διαμαρτυρίας εναντίον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου , ο οποιος σε τηλεοπτική του εμφάνιση σε εκπομπή της ΝΕΤ, χαρακτήρισε τους ένστολους ως “αντιπαραγωγικούς”! Ο Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων,ο οποίος αποτελεί τη φωνή των εν ενεργεία στελεχών των ΕΔ,,ζητά ανοιχτά από τη πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου να πάρει θέση.


“Τα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, παρόλο που δεν συμμετείχαν στην κατασπατάληση του δημόσιου πλούτου και αποτελούν, κατά ομολογία της ίδιας της Ελληνικής Κυβέρνησης τη χαμηλότερη σε απολαβές, έναντι των λοιπών εργαζομένων, κατηγορία, κλήθηκαν «ερήμην τους» να συνεισφέρουν και αυτά στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει η Χώρα μας, με συνέπεια την περαιτέρω συρρίκνωση των ήδη χαμηλών οικονομικών απολαβών τους”,αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΣΜΕΔ και προσθέτει:

“Εύλογα δημιουργούνται ερωτήματα όχι μόνο στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και σε κάθε λογικά σκεπτόμενο πολίτη, πού αποσκοπεί μια τέτοιου είδους απαξίωση του θεσμού αλλά και του ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδιαίτερα την τελευταία χρονική περίοδο όπου η Χώρα μας δοκιμάζεται σκληρά. Είναι δε βέβαιο ότι πρόκειται να πυροδοτήσει νέες συζητήσεις στη στρατιωτική οικογένεια και θεωρείται δεδομένη η περαιτέρω καταρράκωση του ήδη χαμηλού ηθικού των Ελλήνων στρατιωτικών. Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε, προκειμένου
εν συνεχεία ενημερώσουμε τα μέλη μας, ποια η θέση σας στην ως άνω δήλωση και της εν γένει απαξιωτικής συμπεριφοράς σε βάρος των Ελλήνων στρατιωτικών, από οποιαδήποτε πηγή και εάν αυτή πηγάζει.
Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση των αποστράτων της ΑΝΕΑΕΔ,η οποία επίσης εξέφραζε την έντονη δυσαρεσκειά της για τις δηλώσεις Πάγκαλου.

πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan