Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Red-Bill Show!


Αυτός μάλιστα! Ήταν Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ισοπεδωτικοί απέναντι στη Μάλαγα και με έναν Βασίλη Σπανούλη «σεληνιασμένο» επικράτησαν κατά κράτος με σκορ 93-66 . Ο Red-Bill έκανε τα πάντα. Σκόραρε, οργάνωνε, πάσαρε και αμυντικά εξαφάνισε τον ΜαιΙντάιρ όσο τον μάρκαρε. Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς άφησαν έτσι πίσω τους την ήττα από την Μπάμπεργκ και με την εμφάνιση τους έδειξαν ότι ήταν απλά μια κακή εμφάνιση από αυτές που όλοι δικαιούνται.

Με τους Σπανούλη, Παπανικολάου, Τεόντοσιτς, Νίλσεν και Νεστέροβιτς στο αρχικό του σχήμα ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι θέλοντας να πάρει από την αρχή το πάνω χέρι στην αναμέτρηση. Η διαφορά έφτασε πολύ γρήγορα σε διψήφιο νούμερο (12-2 στο 3’). Οι «ερυθρόλευκοι» πίεζαν πολύ στην άμυνα αναγκάζοντας τους αντιπάλους τους να κάνουν πολλά λάθη. Στο όγδοο λεπτό του παιχνιδιού καταχειροκροτούμενος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και ο αρχηγός των Πειραιωτών συμπληρώνοντας 200 συμμετοχές στην Ευρωλίγκα. Συγκεντρωμένος και εκτελώντας στο ακέραιο τις εντολές του Ντούσαν Ίβκοβιτς ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο με το σκορ στο 27-11. Χαρακτηριστικό της πολύ καλής άμυνας των Πειραιωτών είναι ότι οι Ισπανοί πέρασαν τους 10 πόντους μόλις 25 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Μόνο μία ομάδα υπήρχε στο παρκέ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό κυκλοφορώντας την μπάλα, εκτελώντας στην επίθεση και πιέζοντας ασφυκτικά στην άμυνα. Οι παίκτες της Μάλαγα το μόνο που κατάφερναν είναι να «σπάνε τα καλάθια». Οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το ταμπλό να γράφει 47-25.

Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου οι παίκτες του Ρενέσες έπαιξαν το τελευταίο τους χαρτί και με ένα σερί 13-2 προσπάθησαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Ο ΜακΙντάϊρ με τρεις βολές έριξε την διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους για πρώτη φορά από την έναρξη του παιχνιδιού (52-43 στο 25’). Μέχρι εκεί όμως. Οι «ερυθρόλευκοι» ξαναπάτησαν το πόδι στο γκάζι και με μπροστάρηδες τους Μπουρούση και Σπανούλη η διαφορά ανέβηκε στους 25 πόντους (68-43). Μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου οι παίκτες της Μάλαγα πέτυχαν μόλις ένα καλάθι (68-45).

Υπό το βλέμμα των ισχυρών ανδρών της ΚΑΕ, Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν το ίδιο θεαματικά τον αγώνα τους μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αντίδραση στους αντιπάλους τους. Το τελικό αντικατοπτρίζει απόλυτα την εικόνα του παιχνιδιού.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Βασίλης Σπανούλης με πόντους 16 και 7 ασσίστ. Εξίσου συγκλονιστικοί και οι Μπουρούσης και Παπανικολάου που είχαν από 17 πόντους ο καθένας. Ο νεαρός άσος απέδειξε για ακόμα ένα παιχνίδι ότι δίκαια τον εμπιστεύεται ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Από την Μάλαγα προσπάθησαν οι Πρίντεζης και Φρίλαντ με 13 και 14 πόντους αντίσοιχα.

Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan