Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Παραβίαση του νόμου περί προστασίας δεδομένων από το StreetView στη Βρετανία

Η Google έχει παραβιάσει σοβαρά τη βρετανική νομοθεσία με τη συλλογή προσωπικών δεδομένων για την υπηρεσία χαρτογράφησης της StreetView, ανέφερε ανεξάρτητη βρετανική αρχή, ανακοινώνοντας τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τον αμερικανικό κολοσσό του διαδικτύου.


Το Μάιο...
η Google είχε συλλέξει κατά λάθος προσωπικές πληροφορίες, όπως κωδικούς πρόσβασης και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όταν τα αυτοκίνητά της είχαν ταξιδέψει σε πολλές χώρες για να προωθήσουν την υπηρεσία StreetView.


Υπενθυμίζεται ότι η υπηρεσία αυτή καταγράφει τους δρόμους και τα κτήρια σε πολλές πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο, τραβώντας φωτογραφίες.


«Η συλλογή αυτών των πληροφοριών δεν ήταν ούτε δίκαιη ούτε νόμιμη, και αποτελεί μία σημαντική παραβίαση της βασικής αρχής του νόμου περί της προστασίας των δεδομένων» ανακοίνωσε το Γραφείο του Επιτρόπου πληροφοριών, μια ανεξάρτητη αρχή της Βρετανίας, η οποία είναι αρμόδια για το σεβασμό του νόμου για την προστασία των δεδομένων.


Η βρετανική Google θα ελεγχθεί και θα πρέπει να δεσμευθεί γραπτώς ότι οι παραβάσεις που αφορούν την προστασία των δεδομένων δεν θα επαναληφθούν, προστίθεται στην ανακοίνωση της αρχής.


Από την πλευρά του, ο διαδικτυακός κολοσσός εξέφρασε τη λύπη του για την ακούσια συλλογή προσωπικών δεδομένων. «Όπως έχουμε αναφέρει ήδη, δεν θέλαμε να λάβουμε αυτά τα δεδομένα. Ποτέ δεν τα έχουμε χρησιμοποιήσει για προϊόντα ή για υπηρεσίες μας», σημείωσε σε ανακοίνωσή της η Google.


πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan