Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010

“Έκλεισαν τα σύνορα” για δέματα και γράμματα-Διεθνής συναγερμός για τα πακέτα-βόμβες- Εξουδετέρωσαν πακέτα-βόμβες σε Μπολόνια και Βερολίνο

13 πακέτα-μέχρι αυτή την ώρα-οι βόμβες όχι απλά “έφυγαν” αλλά έφτασαν μάλιστα στον προορισμό τους.

Μέχρι την Καγκελαρία στο Βερολίνο έφτασε ένα δέμα-βόμβα με αποστολέα το... υπουργείο Οικονομικών. Παραλήπτης ήταν η ίδια η Άγκελα Μέρκελ και όπως ήταν φυσικό η υπηρεσίες των Γερμανών το πέρασαν από ειδικά μηχανήματα και εντόπισαν τη βόμβα. Το πακέτο εξουδετερώθηκε και πλέον αποδεικνύεται ότι οι τρομοκράτες είχαν στείλει δύο εναντίον γερμανικού στόχου.....


Το δεύτερο πακέτο θεωρήθηκε ύποπτο από την ασφάλεια της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, επεστράφη στην εταιρεία κούριερ και τελικά εξουδετερώθηκε χθες το μεσημέρι στην οδό Ριζάρι.

Δεύτερος εκτός συνόρων στόχος ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ήταν ο παραλήπτης του δέματος που πέρασε από τους ελέγχους στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και άρχισε να ταξιδεύει με αεροσκάφος ιδιωτικής εταιρείας.
Ο συναγερμός σήμανε όταν το αεροπλάνο ήταν στον αέρα. Οι Ιταλικές αρχές έδωσαν εντολή να προσγειωθεί στη Μπολόνια και εκεί εξουδετέρωσαν τη βόμβα.

Λίγο πριν είχε αποτραπεί στο αεροδρόμιο η αποστολή δύο ακόμη δεμάτων με “διεθνή” στόχο. Το ένα ήταν έτοιμο να... πετάξει για τη Χάγη όπου είναι η έδρα της Europol και το δεύτερο για Λουξεμβούργο στα κεντρικά του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Ήδη από το μεσημέρι είχαν “σκάσει” τα πακέτα-βόμβες στην Ρωσική και την Ελβετική πρεσβεία, ενώ στη Βουλγαρική και τη Χιλιανοί οι υπάλληλοι τα είχαν εντοπίσει έγκαιρα. Τη βόμβα προς το Νικολά Σαρκοζί δεν είχαν προλάβει να τη στείλουν, ήταν η μια από τις δύο που είχαν πάνω τους την ώρα της σύλληψεις οι βομβιστές.
Από χθες το μεσημέρι η... εγχώρια τρομοκρατία είχε “διεθνοποιηθεί” και όπως ήταν φυσικό οι πρώτοι που μπήκαν στο παιχνίδι ήταν οι Αμερικανοί.

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ δεν παρέλειψαν να εκφράσουν την ανησυχία τους και να θυμίσουν ότι ήδη έχουν επισημάνει στους πολίτες τους που βρίσκονται στη χώρα μας είναι προσεκτικοί και να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με την πρεσβεία και τα προξενεία τους στην Ελλάδα.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο και το σχόλιο ότι “δεν αποκλείεται η ελληνική τρομοκρατία να έχει διεθνής σχέσεις” και πως οι δικές τους υπηρεσίες ερευνούν και προς αυτή την κατεύθυνση.

Η χώρα είναι σε συναγερμό και όπως όλα δείχνουν οι βομβιστές έδωσαν την ευκαιρία σε κάποιους να ξεκινήσουν νέο μπαράζ πιέσεων αυτή τη φορά με αφορμή τον τρομοκρατικό κίνδυνο.

 πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan