Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Ανυπακοή στο Μνημόνιο ζήτησε ο Μίκης


Άστραψε και βρόντηξε ο Μίκης Θεοδωράκης κατά την παρουσίαση του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών με την ονομασία «Σπίθα» απευθύνοντας κάλεσμα για ανυπακοή στα όσα εφαρμόζει η Κυβέρνηση.

Η επίθεση κατά της κυβέρνησης και των μέτρων που εφαρμόζει βάσει του Μνημονίου συνεχίστηκε με τον Μίκη να υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση δεν έχει την ηθική νομιμοποίηση να εφαρμόζει τέτοια σκληρά μέτρα» και να την κατηγορεί ότι έχει εκχωρήσει τα κυριαρχικά εθνικά μας δικαιώματα στους δανειστές, λησμονώντας τους αγώνες του ελληνικού λαού για ανεξαρτησία...

Γι’ αυτό κατά τον Μίκη και οι αντιδράσεις των Ελλήνων απέναντι στα μέτρα που προωθεί η Τρόικα θα πρέπει να έχουν τα χαρακτηριστικά απελευθερωτικού αγώνα.

«Βάζω εγώ σήμερα μια σπίθα και περιμένω να ακολουθήσουν κι άλλες. Μέχρι η σπίθα να φουντώσει και να γίνει η καθαρτήρια φωτιά που θα μας σώσει» συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος ο Μίκης.




Το ανωτέρω φυλλάδιο, μαζί με την ηχογραφημένη ομιλία του Μίκη, διανεμήθηκε στους προσκεκλημένους, οι οποίοι κατέκλυσαν την αίθουσα του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη. Μάλιστα, είχε στηθεί γιγαντοοθόνη εκτός της αιθούσης, όπου διεξήχθη η ομιλία του κ. Θεοδωράκη, προκειμένου να την παρακολουθήσουν όσοι δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μία θέση. Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών», μεταξύ αυτών ο Μιχάλης Κακογιάννης, διανοούμενοι, επιχειρηματίες και απλοί πολίτες.


Τα «πυρά» του Μίκη Θεοδωράκη

Και οι επιθέσεις συνεχίστηκαν με καταιγιστικούς ρυθμούς: Η κυβέρνηση ανέλαβε να οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη και αντί γι’ αυτό την οδήγησε στην κηδεμονία των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι υπουργοί είναι άπειροι χωρίς κανένα συντονισμό. Για την σημερινή κυβέρνηση τα συμφέροντα των ΗΠΑ είναι πάνω από τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Από τα πυρά του Μίκη δεν γλύτωσε ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τον οποίο κατηγόρησε για «παθητική στάση», απέναντι στα όσα διαδραματίζονται στη χώρα.




Χαρακτήρισε την Ελλάδα ως τον καλύτερο «πελάτη» των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Γερμανίας, από τις οποίες αγοράζει τα οπλικά συστήματα, και κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να αγοράζει όπλα από αυτές και να στραφεί σε άλλες χώρες όπως τη Ρωσία και την Κίνα, όχι μόνο για την προμήθεια οπλικών συστημάτων αλλά και για τη σύναψη νέων δανείων με ευνοϊκότερους όρους, αλλά και αναπτυξιακών συνεργασιών.



Από την κριτική του Μίκη δεν θα μπορούσε να λείψει και η αναφορά στα εθνικά θέματα λέγοντας ότι «μόνο ένας ανεξάρτητος και υπεύθυνος λαός μπορεί να αντιμετωπίσει τα εθνικά θέματα» και προτείνοντας την εκπόνηση ενός νέου εθνικού αμυντικού δόγματος, εκτός του σχεδιασμού του ΝΑΤΟ.





Πρότεινε, ακόμα, τη σύσταση Εθνικής Αντιπροσωπείας, η οποία θα συζητήσει με τις κυβερνήσεις ξένων χωρών για την εξεύρεση λύσεων προς όφελος της χώρας και του ελληνικού λαού.

Αναφερόμενος, τέλος, στο κίνημα τόνισε ότι «βάζω εγώ σήμερα μια σπίθα και περιμένω να ακολουθήσουν κι άλλες. Μέχρι η σπίθα να φουντώσει και να γίνει η καθαρτήρια φωτιά που θα μας σώσει».

Στο τέλος της μαραθώνιας ομιλίας του ο κ. Θεοδωράκης είπε χαμογελώντας, «τώρα είμαι ελεύθερος», με τους παρευρισκόμενους να σπεύδουν να του σφίξουν το χέρι κι άλλους να τον ρωτούν επίμονα πότε θα διεξαχθεί η επόμενη συνάντηση.




zougla

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan