Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010

Ψηφίζουν και οι... πεθαμένοι;


Περίεργα πράγματα, αλλά κυρίως περίεργοι αριθμοί, παρουσιάζονται στα έγγραφα που σας αποκαλύπτει σήμερα το newsday.gr και αφορούν στις πρόσφατες... καλλικρατικές εκλογές.

Εκατομμύρια ευρώ κατασπαταλώνται από το υστέρημα των Ελλήνων, για να προκύψει μια δαιδαλώδης καταγραφή αποτελεσμάτων μέσα από ένα γραφειοκρατικό σύστημα μυστικισμού.

Τα συμπεράσματα προβληματίζουν, αφού οι αριθμοί των αποτελεσμάτων αλλάζουν κάθε εβδομάδα, με μεγάλη ευκολία…


Πιο συγκεκριμένα:

Με βάση τους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών, οι Έλληνες εκλογείς είναι 9.809.177

Με βάση τα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών για τις περιφερειακές εκλογές του πρώτου γύρου, οι Έλληνες εκλογείς είναι 9.819.026.

Με βάση τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου, οι Έλληνες εκλογείς είναι 9.823.674 (προσθέτοντας στο συνολικό αριθμό και τις δύο περιφέρειες, που δεν είχαν δεύτερο γύρο).


Μερικές ημέρες μετά το δεύτερο γύρο, το υπουργείο Εσωτερικών άλλαξε (ξανά) τους αριθμούς, με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι οι Έλληνες εκλογείς είναι 9.836.724. Έγινε το θαύμα…Αντίστοιχες αλλαγές παρατηρούμε και στην Περιφέρεια Αττικής.

Στο υπουργείο Εσωτερικών, οι Έλληνες εκλογείς για την περιφέρεια Αττικής παρουσιάζονται να είναι 2.787.062 την πρώτη Κυριακή, 2.785.480 τη δεύτερη Κυριακή και μια εβδομάδα μετά 2.792.102. Άλλο θαύμα…

2.781.885 είναι οι εκλογείς της Περιφέρειας Αττικής με βάση τους επίσημους εκλογικούς καταλόγους.

Α Αθηνών 485.788
Β Αθηνών 1.390.346
Αττική 431.135
Α Πειραιά 203.592
Β Πειραιά 271.024
Σε όλες τις περιφέρειες υπάρχουν ανάλογες διαφορές. Άλλα αποτελέσματα την πρώτη Κυριακή, άλλα τη δεύτερη, άλλα μια εβδομάδα μετά, διαφορετικά στους επίσημους καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι δεν υπάρχουν αναλυτικά τα εκλογικά τμήματα, όπως γινόταν μέχρι τώρα. Κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό στο υπουργείο Εσωτερικών.

Με τον πιο περίτρανο τρόπο αποδεικνύεται από τις εικόνες που παρατίθενται οι διαφορές, αλλά και η αγωνιώδης προσπάθεια να φαίνονται όλα σωστά.

Ήδη, με τα πρώτα ανεπίσημα στοιχεία που προκύπτουν από τα αποτελέσματα, καταδεικνύεται ότι σε κάποια εκλογικά κέντρα οι μετανάστες και οι Ευρωπαίοι εκλογείς έχουν ψηφίσει και για δημοτικές και για περιφερειακές εκλογές. Λεπτομέρεια, μάλλον, ότι οι πιο πάνω εκλογείς ψηφίζουν μόνο για δημοτικές.

Δεν θέλουμε να είμαστε καχύποπτοι, αλλά το λιγότερο που μπορούμε να περιμένουμε είναι μια απάντηση από το υπουργείο Εσωτερικών, γιατί… άνθρωποι είμαστε, λάθη γίνονται.


newsday

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan