Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Έτοιμη η οικονομική αστυνομία

Το προεδρικό διάταγμα για τη σύσταση, οργάνωση και λειτουργία της οικονομικής αστυνομίας υπέγραψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Το σχετικό προεδρικό διάταγμα, που θα προωθηθεί για υπογραφή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, διευκρινίζεται ότι η νέα υπηρεσία θα υπάγεται στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ενώ τον έλεγχο και την εποπτεία θα έχει ο αρχηγός της αστυνομίας.

Η οικονομική αστυνομία θα έχει πανελλαδική εμβέλεια και οι αξιωματικοί που θα υπηρετούν στις συγκεκριμένες υπηρεσίες...
θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στα αρχεία των αστυνομικών υπηρεσιών, άλλων υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων χωρών.

Στο στόχαστρο της οικονομικής αστυνομίας μπαίνουν πλέον οι παράνομες νομιμοποιήσεις εσόδων, η παράνομη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων ή κρατικών χρηματοδοτήσεων και ενισχύσεων, η φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο, η κατάχρηση δημόσιας υπηρεσίας, η κατάργηση δημόσιας περιουσίας, οι παραβάσεις για πρακτορεία, τυχερά παιχνίδια και καζίνο, η μη καταβολή προβλεπόμενων εισφορών, οι υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και η ιατρικού εξοπλισμού, η μη έκδοση αποδείξεων από γιατρούς και οι παράνομες συνταγογραφήσεις.

Τη νέα υπηρεσία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θα στελεχώσει το εξειδικευμένο προσωπικό νέων επιστημόνων που είχαν προσληφθεί πρόσφατα στην ελληνική αστυνομία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς σε βάρος των εσωτερικών και ευρωπαϊκών πόρων.

Σε ότι αφορά την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αυτή θα αποτελείται από τέσσερα τμήματα: το Τμήμα Γενικών Υποθέσεων και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων, το Τμήμα Προστασίας Λογισμικού και Πνευματικών Δικαιωμάτων και το Τμήμα Ασφάλειας Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.

Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan