Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν στον μηχανισμό στήριξης;

Κυριαρχία Ομπάμα στην Ευρώπη μέσω οικονομικής «επίθεσης», βλέπουν οι ξένες αγορές, εξ’ ου και η εκρηκτική άνοδος στη Wall Street. Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Ρόιτερ, η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να συνδράμει μέσω του ΔΝΤ προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση στην ευρωζώνη. Δηλαδή να δώσει ο Ομπάμα χρήματα στο μηχανισμό στήριξης αλλά με άγνωστα προς το παρόν ανταλλάγματα.

Αν και η αμερικανική πλευρά δεν επιβεβαίωσε την είδηση...
ούτε και την διέψευσε το ζήτημα είναι ότι υπάρχει ένα τέτοιο θέμα που μπορεί να φέρει τα πάνω – κάτω.

Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες να δεσμεύσουν κεφάλαια για μια τέτοια κίνηση, αλλά άλλες πληροφορίες λένε ότι ο αμερικανός πρόεδρος ενημερώνεται διαρκώς για την κρίση στην Ευρώπη. “Είναι μισός κόσμος μακρυά, αλλά είναι σημαντικός για την διεθνή οικονομία και για τη δική μας οικονομική ανάκαμψη“, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς.

Πριν από μερικές εβδομάδες στο antinews γράφαμε ότι σχεδιάζεται αμερικανική δράση με όχημα το ΔΝΤ και τον Ντ. Στρος Καν. Αφενός οι Αμερικανοί θέλουν να βάλουν πόδι στην Ευρώπη και να «τραβήξουν τα αυτιά» της Μέρκελ κι αφετέρου ο Καν θα ήθελε πολύ μια μεγάλη νίκη που θα τον φέρει στην Προεδρία της Γαλλίας.

Γράφαμε επίσης, για την εμπλοκή του Γ. Παπανδρέου που λειτουργεί ως εντολοδόχος των ΗΠΑ και για αμερικανο – γερμανικό πόλεμο.

Αν επιβεβαιωθούν τα σενάρια τότε ο Ομπάμα θα έχει πετύχει πολλαπλές νίκες. Δηλαδή αν βάλει χρήματα στο μηχανισμό στήριξης και σώσει την Ευρώπη θα ανακηρυχθεί «σωτήρας» αλλά ταυτόχρονα θα έχει σώσει και την αμερικανική οικονομία από μια πιθανή κατάρρευση χωρών στη Γηραιά Ηπειρο.

Μέσω του οικονομικού ιμπεριαλισμού θα έχει πετύχει να επιβάλει για ακόμη μια φορά τους αμερικανικούς όρους σε μια Ευρώπη που αδυνατεί να έχει συνοχή, με ευθύνη φυσικά και της κ. Μέρκελ η οποία ονειρεύεται οικονομικό Τρίτο Ράιχ.

Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan