Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

«Κανόνι» από δήμους στην ΠΑΔΥΘ Α.Ε. - Πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ οι οφειλές – Η διοίκηση της Αναπτυξιακής δεν κρύβει τον φόβο της για τα χρήματα που έχει να λάβει από τους υπό κατάργηση δήμους

«Κανόνι» από τους δήμους που καταργούνται φοβούνται τα μέλη της διοίκησης της ΠΑΔΥΘ Α.Ε. που έχει την ευθύνη της διαχείρισης απορριμμάτων στη Δυτική Θεσσαλία.
Προχθές, το απόγευμα, συνεδρίασε στα γραφεία της ΠΑΔΥΘ το διοικητικό συμβούλιο, όπου διαπιστώθηκε η δυστοκία στην απόδοση των οφειλομένων από δήμους της Δυτικής Θεσσαλίας. Μεταξύ των μεγαλοοφειλετών είναι και δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της ΠΑΔΥΘ, ο δήμος Καρδίτσας. Οι συνολικές οφειλές στην ΠΑΔΥΘ ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ, γεγονός που γεννά προβληματισμό για τη δυνατότητα είσπραξης αυτών των χρημάτων. Ο προβληματισμός αφορά κυρίως τους δήμους του «Καποδίστρια» που δεν θα έχουν συνέχεια με τον «Καλλικράτη»....
Για δήμους, όπως Τρικκαίων, Καρδίτσας, Καλαμπάκας, κ.α. που θα έχουν συνέχεια και μετά την 1η Ιανουαρίου 2011 δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία, μιας και η ΠΑΔΥΘ μπορεί να απαιτήσει την εξόφληση από τις νέες δημοτικές αρχές. Για τους περιφερειακούς δήμους, που καταργούνται υπάρχουν φόβοι ότι ορισμένοι εξ αυτών ενδέχεται να «ρίξουν κανόνι» στην ΠΑΔΥΘ. Να μην πληρώσουν τις οφειλές τις οποίες ακολούθως να μην αναγνωρίσουν οι νέοι δήμοι. Τελευταία, μάλιστα, ορισμένοι περιφερειακοί δήμοι του Νομού δεν καταβάλλουν ούτε έναντι για τη διαχείριση των απορριμμάτων τους! Υπάρχουν περιπτώσεις δήμων οι οποίοι έχουν να πληρώσουν από τον περασμένο Μάρτιο επικαλούμενοι οικονομική στενότητα!
Η ΠΑΔΥΘ Α.Ε. εξετάζει αντίδραση για την είσπραξη των οφειλομένων. Υπάρχει η σκέψη της βεβαίωσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας η οποία θα παρακρατεί από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) που δικαιούνται αυτοί οι δήμοι, κονδύλια, έως ότου, αποπληρωθούν οι οφειλές. Όλα αυτά όμως μπορούν να γίνουν μέχρι το τέλος του έτους.
Συζήτηση για τους τραυματίες
Πέρα από το θέμα με τις οφειλές, στη συνεδρίαση συζητήθηκε και ο τραυματισμός τεσσάρων εργαζομένων κατά την τέλεση εργασιών από εργολάβο στον ΧΥΤΑ στην Παλαιοσαμαρίνα. Όπως αναφέρθηκε, μόνο ένας εξ αυτών εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο στάδιο της αποθεραπείας στην Αθήνα. Υπογραμμίστηκε, μάλιστα, η ανάγκη να φροντίζουν οι ανάδοχοι των έργων για την λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας από το προσωπικό. Όπως αναφέρθηκε, αν είχαν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα προστασίας δεν θα τραυματίζονταν οι εργαζόμενοι στην Παλαιοσαμαρίνα.
Τέλος, το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΔΥΘ απεδέχθη ένα νέο απορριμματοφόρο και κάδους ανακύκλωσης από την ελληνική εταιρία αξιοποίησης της ανακύκλωσης.

e-erevna

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan