Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Διαιτητές στη λίστα του ΣΔΟΕ



Τα "βρώμικα δίχτυα" του ελληνικού ποδοσφαίρου επιχειρεί να ξηλώσει το ΣΔΟΕ. Η έρευνα, μετά τις αποκαλύψεις των "ΝΕΩΝ" για τις δραστηριότητες μάνατζερ από τη Θεσσαλονίκη, οδηγεί ήδη σε διαιτητές ποδοσφαίρου και συγκεκριμένους παράγοντες που φέρονται να είχαν συναλλαγές μαζί του, ενώ στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ έχει μπει και δεύτερος ποδοσφαιρικός ατζέντης με έδρα των δραστηριοτήτων του την Αθήνα.Με εντολή του εισαγγελέα του ΣΔΟΕ οι λογαριασμοί του θεσσαλονικιού μάνατζερ με το
αστρονομικό ποσό...
των 26 εκατομμυρίων ευρώ δεσμεύθηκαν και άνοιξαν. Οι διαδρομές του χρήματος προς τους συγκεκριμένους λογαριασμούς έδειξαν ήδη συναλλαγές του ελεγχόμενου μάνατζερ (ο οποίος, φυσικά, δεν είχε δηλώσει τα χρήματα στην Εφορία) με διαιτητές, εκτός από αθλητικούς παράγοντες και ποδοσφαιριστές. Στο μικροσκόπιο των ελεγκτών όμως μπήκαν κατά προτεραιότητα καταθέσεις και εμβάσματα και από διαιτητές, που όπως προκύπτει από τον έλεγχο των λογαριασμών, διατηρούσαν "στενές επαφές" τα τελευταία χρόνια με τον αθλητικό ατζέντη �κάτι που δημιουργεί υπόνοιες για στημένα παιχνίδια.

Τα έως τώρα αποτελέσματα της έρευνας του ΣΔΟΕ οδηγούν, σύμφωνα με πληροφορίες, και στον δεύτερο μάνατζερ, για τον οποίο προκύπτουν στοιχεία εμπλοκής σε παράνομες δραστηριότητες. Ωστόσο για το συγκεκριμένο πρόσωπο οι αρχές τηρούν σιγήν ιχθύος, καθώς, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά χθες στελέχη του ΣΔΟΕ, η υπόθεση είναι ιδιαίτερα σοβαρή.

Οπως αποκάλυψαν "ΤΑ ΝΕΑ", στους λογαριασμούς του ποδοσφαιρικού μάνατζερ στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 26 εκατ. ευρώ, ποσό που εμφανιζόταν να προέρχεται είτε από καταθέσεις αθλητικών παραγόντων είτε από κέρδη στο ποδοσφαιρικό στοίχημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ελεγκτές του ΣΔΟΕ έχουν ήδη καλέσει για κατάθεση τους πρώτους ποδοσφαιρικούς παράγοντες, που περιλαμβάνονται στον "αμαρτωλό" κατάλογο περίπου 100 προσώπων τα οποία εμφανίζονται να κατέθεταν χρήματα στους λογαριασμούς. Οι περισσότεροι δήλωσαν ότι τα χρήματα αφορούν αμοιβές για μετακινήσεις παικτών. Ωστόσο, στη λίστα υπάρχουν ακόμη και ονόματα διαιτητών, κάποιοι από τους οποίους ισχυρίστηκαν ότι χορήγησαν προσωπικά δάνεια στον ατζέντη! Εκτός από τις διερευνόμενες φορολογικές παραβάσεις, οι διωκτικές αρχές καλούνται τώρα να εξετάσουν αν στοιχειοθετείται ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Αυτό, διότι μέρος των τραπεζικών καταθέσεων δικαιολογείται με κερδισμένα δελτία στο ποδοσφαιρικό στοίχημα. Στελέχη του ΣΔΟΕ επισημαίνουν ότι το ύψος των χρημάτων που αντιστοιχούν στα κερδισμένα δελτία του στοιχήματος, αναγκάζει τις αρχές να εξετάσουν μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο να πρόκειται για "καρπούς" στημένων παιχνιδιών.

Το ύποπτο παιχνίδι
Προς το παρόν πάντως, το μοναδικό ύποπτο παιχνίδι που εξετάζεται από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης -χωρίς να προκύπτει σχέση με τον μάνατζερ- είναι ο ποδοσφαιρικός αγώνας του Αγροτικού Αστέρα με την Καβάλα, που έγινε τον Οκτώβριο του 2009 για το Κύπελλο Ελλάδας και έληξε με σκορ 0-3.

Ο αγώνας περιλαμβάνεται με την ένδειξη "χειραγωγημένος" στη λίστα που παρέδωσε η UΕFΑ στον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Π. Μπιτσαξή. Τις υποψίες των Ευρωπαίων προκάλεσε το γεγονός ότι από το 46ο έως το 80ό λεπτό της αναμέτρησης, κι ενώ το σκορ ήταν 0-1, πονταρίστηκαν υπέρογκα ποσά στο ιντερνετικό στοίχημα στο σημείο "over", που σημαίνει ότι θα σημειωθούν τουλάχιστον τρία γκολ ώς το τέλος. Η "πρόβλεψη" επιβεβαιώθηκε με τον αγώνα να λήγει 0-3.

Ο μάνατζερ που βρίσκεται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ ασχολήθηκε από μικρή ηλικία με το ποδόσφαιρο, καθώς αγωνίστηκε σε ερασιτεχνική ομάδα. Ηταν από τους πρώτους έλληνες μάνατζερ αναγνωρισμένους από την UΕFΑ και έφθασε να διαχειρίζεται τα συμβόλαια των πιο ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα.

Το όνομά του συνδέθηκε -δίχως να αποδειχθεί κάτι- και στην υπόθεση των αδελφών Σάπινα, οι οποίοι κατηγορήθηκαν ότι έστηναν ποδοσφαιρικούς αγώνες. Τότε είχε γίνει λόγος για δύο καφετέριες στην περιοχή της οδού Κωνσταντινουπόλεως στη Ανατολική Θεσσαλονίκη, όπου σύχναζαν διαιτητές και παράγοντες του ποδοσφαίρου και στις οποίες υποτίθεται ότι γίνονταν όλες οι συνεννοήσεις. Στη μία από τις δύο καφετέριες ο μάνατζερ είχε ένα ποσοστό ιδιοκτησίας.

Τον τελευταίο καιρό ασχολήθηκε με τις οικοδομικές επιχειρήσεις, κατασκευάζοντας πολυτελείς κατοικίες. Εκτός από ποδοσφαιριστές διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις και με διαιτητές, ενώ "αδελφικοί" του φίλοι θεωρούνται στελέχη της ΕΠΟ. Κοινό μυστικό στη Θεσσαλονίκη είναι ότι μέλη της οικογένειάς του κέρδιζαν στο παρελθόν μεγάλα ποσά στο στοίχημα.
novasports.gr

Πηγη

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan