Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Νέο λειτουργικό για την Apple

Θα προσομοιάζει το λειτουργικό του iPhone
Μία νέα έκδοση λειτουργικού συστήματος που θα φέρνει πιο κοντά το λειτουργικό των iPhone με αυτό των Mac ανακοίνωσε ο Στιβ Τζομπς.

Ειδικότερα, το καλοκαίρι του 2011 προγραμματίζεται η κυκλοφορία της νέας έκδοσης του λειτουργικού OSX, με αριθμό 10.7 και την ονομασία Lion (Λιοντάρι), συνεχίζοντας έτσι τη σειρά των αιλουροειδών που άρχισε με τη ριζική ανανέωση του MacOs το 2001.

Όπως εξήγησε ο Στιβ Τζομπς... πήραν ιδέες από την ταμπλέτα iPad και το iOS, το λειτουργικό για τα κινητά και τις ταμπλέτες iPad, που είναι μία προσαρμοσμένη εκδοχή του OSX.

Μεταξύ άλλων, εντός του επόμενου τριμήνου οι χρήστες των Mac θα αποκτήσουν το δικό τους App Store, για την αγορά εφαρμογών.

Οι εφαρμογές θα χρησιμοποιούνται και από τη τρέχουσα έκδοση λειτουργικού συστήματος, το Snow Leopard.

Όπως διευκρινίστηκε, το Mac App Store θα είναι μία επιπλέον δυνατότητα για την προμήθεια λογισμικού -όχι η μόνη πηγή του.

Με άλλα λόγια, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα προμήθειας εφαρμογών και από άλλες πηγές και το σύστημα δεν θα είναι τόσο «περίκλειστο» όπως στο iOS.

Άλλες καινοτομίες θα είναι το Launchpad, ένα κοινό σημείο εκκίνησης για όλες της εφαρμογές, καθώς και το Mission Control, που ενοποιεί τις λειτουργίες Expos, Dashboard και Spaces.

Ως προς τη λειτουργία multitouch στους Μac, o Τζομπς τόνισε ότι αυτή δεν λειτουργεί τόσο καλά όταν η οθόνη του υπολογιστή είναι μπροστά από το χρήστη.

Για το λόγο αυτό, ο επικεφαλής της Apple είπε ότι οι Mac θα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν προϊόντα όπως το trackpad και το Magic Mouse για εισαγωγή εντολών με χειρονομίες.

Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan