Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Θα πει και καμία αλήθεια ο κ. Παπανδρέου;



Ο Επίτροπος Oli Rehn δήλωσε ως γνωστόν πως “[...] οι δημοσιονομικοί στόχοι για το 2011 θα διατηρηθούν και αυτό μπορεί να απαιτήσει κάποια πρόσθετα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι [...]”.
Ανακοίνωσε δηλαδή, νέα πρόσθετα μέτρα επώδυνα για τους πολίτες....

Νέα μέτρα που, σε κάθε περίπτωση θα υπάρξουν για το 2011. Άλλωστε, καταγράφονται στο Προσχέδιο του Προϋπολογισμού, όπου περιλαμβάνονται για το 2011 πρόσθετοι φόροι ύψους 5,3 δισ. ευρώ και περαιτέρω περικοπές δαπανών ύψους 1,4 δισ. ευρώ.
Το γεγονός ότι τα μέτρα αυτά συμπεριλαμβάνονται στο «Μνημόνιο» δεν τα κάνει παλιά, ούτε καταργεί τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες που αυτά έχουν στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις.
Διαψεύδεται, λοιπόν, ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου που μόλις πριν από λίγες ημέρες είχε δηλώσει ότι “[...] παρά τις νέες διορθώσεις της Eurostat θα κατακτήσουμε τους στόχους που θέσαμε φέτος και δεν θα χρειαστεί να πάρουμε μέτρα που θα επιβαρύνουν περαιτέρω τον Έλληνα πολίτη [...]” (07.10.2010).
Επιπρόσθετα, ο κ. Rehn υπογράμμισε ότι “[...] η Eurostat έχει εντοπίσει συγκεκριμένους φορείς που πρέπει να επανακατηγοριοποιηθούν ως δημόσιοι φορείς […]”. Ενώ ο Πρόεδρος του Eurogroup κ. Juncker σημείωσε ότι η όποια αναθεώρηση δεν θα είναι το αποτέλεσμα παρατυπιών ή παραλείψεων της κυβέρνησης της Ελλάδας, αλλά το αποτέλεσμα της ‘’επανακατηγοριοποίησης’’ ορισμένων κρατικών δαπανών. Καταρίπτονται έτσι και οι ισχυρισμοί του κ. Παπανδρέου πως “[…] αλήθεια είναι ότι, ακόμα και σήμερα, η Eurostat βρίσκει «γαλάζιους» σκελετούς στην ντουλάπα του ελλείμματος [...]” (17.10.2010).
(πηγή, δηλώσεις Χρ. Σταϊκούρα, αν. υπευθυνου Τομέα Οικονομία ΝΔ)
antinews.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan