Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Πέθανε ο ιδρυτής του περιοδικού Penthouse.

Στο Τέξας των ΗΠΑ και σε ηλικία 79 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο ιδρυτής του περιοδικού Penthouse Μποπ Γκουτσιόνε έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνοΤο ανδρικό περιοδικό αντίπαλος του Playboy δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 1965 στη Βρετανία και εκτιμάται ότι κατά το διάστημα που ο Γκουτσιόνε ήταν ο εκδότης του έφερε έσοδα της τάξεως των 4 δισ. δολαρίων.

Ο Γκουτσιόνε θεωρούσε τον εαυτό του καλλιτέχνη και πολλές από τις φωτογραφίες τις έβγαζε ο ίδιος. Τα πρώτα χρόνια η φιλοσοφία του περιοδικού ήταν το μοντέλο που φωτογραφιζόταν να μη κοιτά στην κάμερα κάτι που όπως το αποκαλούσε ο Γκουτσιόνε αυτό αποτελούσε τη "φιλοσοφία της ηδονοβλεψίας".
Το 1985 το Πεντχάουζ δημοσίευσε γυμνές φωτογραφίες, χωρίς άδεια, της Βανέσα Ουίλιαμς της πρώτης μαύρης αμερικανίδας νικήτριας καλλιστείων (Miss black America).
Αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας ήταν η Ουίλιαμς να χάσει το στέμμα της και το Penthouse να πουλήσει περίπου 4 εκατομμύρια τεύχη καθιστώντας τον Μπομπ Γκουτσιόνε έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στις ΗΠΑ.
Ωστόσο οι λάθος επενδύσεις του Γκουτσιόνε στην βιομηχανία του κινηματογράφου και αλλού καθώς και το πάθος του για τα στοιχήματα είχαν σαν αποτέλεσμα να εξανεμιστεί μια περιουσία 400 εκατομμυρίων δολαρίων.


πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan