Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Η επόμενη ημέρα των μεταλλωρύχων

Οι 33 μεταλλωρύχοι, που διασώθηκαν την Τετάρτη αφού πέρασαν περισσότερους από δύο μήνες εγκλωβισμένοι σε ορυχείο της Χιλής, είναι καλά στην υγεία τους και δύο ή τρεις από αυτούς μπορεί να βγουν από το νοσοκομείο ακόμα και την Πέμπτη το απόγευμα, δήλωσε ιατρική πηγή.

Με εξαίρεση έναν μεταλλωρύχο που λαμβάνει αντιβιοτικά για τα αρχικά στάδια πνευμονίας, οι υπόλοιποι είναι σε καλή κατάσταση, ενώ οι οικογένειές τούς τους επισκέπτονται με βάρδιες, δήλωσαν οι γιατροί του νοσοκομείου όπου νοσηλεύονται.

Όλοι τους πάσχουν από... μετατραυματικό στρες, όμως το αντιμετωπίζουν καλά, πρόσθεσαν. Κάποιοι από τους μεταλλωρύχους υποφέρουν από δερματικά προβλήματα, ενώ οι περισσότεροι έχουν προβλήματα όρασης σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό και αναγκάζονται να φορούν γυαλιά ηλίου.

"Γύρω στις 16:00 τοπική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδας) κάποιοι μεταλλωρύχοι μπορεί να πάρουν εξιτήριο από το νοσοκομείο", δήλωσε ένας γιατρός

"Όλοι οι ασθενείς υπεβλήθησαν σε εξετάσεις. Οι ασθενείς που θα πάρουν εξιτήριο είναι καλά στην υγεία τους, είναι αυτοί με τα λιγότερα προβλήματα", πρόσθεσε.

Επισήμανε μάλιστα ότι έγιναν τρεις χειρουργικές επεμβάσεις, χωρίς όμως να διευκρινίσει σε ποιους μεταλλωρύχους.

Έξω από το νοσοκομείο της πόλης Κοπιάπο όπου νοσηλεύονται βρίσκονται δεκάδες δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, ενώ ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινέρα αναμένεται να τους επισκεφθεί αργότερα σήμερα.



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan