Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Ινδός κροίσος έχτισε την πιο ακριβή βίλα στον κόσμο

Χτισμένη στo Μουμπάι (πρώην Βομβάη), η πολυτελής κατοικία Antilia των 49.000 τετραγωνικών μέτρων αποτελεί τη... «ναυαρχίδα» του πιο πλούσιου Ινδού επιχειρηματία, Mukesh Ambani, που έχει κάνει όλο τον πλανήτη να μιλά για μια δημιουργία-υπερπαραγωγή με 27 ορόφους, συνολικής αξίας 20 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Ο 53χρονος Ινδός κροίσος βρίσκεται στη λίστα με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου και μάλιστα καταλαμβάνει την τέταρτη θέση..........





Όσοι έχουν  την τιμή να λαμβάνουν πρόσκληση για  να επισκεφτούν το «παλάτι»  του μπορούν  να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλά μεταφορικά μέσα προκειμένου να μεταβούν στο σημείο.

Ως άψογος οικοδεσπότης, φροντίζει πάντα να τους παρέχει τρία από τα ελικόπτερά του, ενώ όσοι επιλέγουν να πάνε με το αυτοκίνητό τους, δεν ταλαιπωρούνται καθόλου, καθώς το σπίτι διαθέτει χώρο πάρκινγκ 160 θέσεων.

Στούντιο σπα, αίθουσες χορού, πισίνες, δωμάτια καλεσμένων, σινεμά 50 θέσεων, εννέα ασανσέρ, πολυθεματικά σαλόνια, γυάλινοι τοίχοι, αμέτρητοι κήποι και μια αξιοζήλευτη θέα στην Αραβική θάλασσα, με τους εξωτερικούς χώρους να καταλαμβάνουν πάνω από 37.000 τετραγωνικά μέτρα, μεγαλύτεροι δηλαδή και από αυτούς του Παλατιού των Βερσαλλιών, συνθέτουν τη μυθική περιουσία του Ambani, της συζύγου του και των τριών παιδιών τους. 

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes ο Ινδός δισεκατομμυριούχος έχει στην κατοχή το μεγαλύτερο μέρος της Reliance Industries μαζί με τον αδερφό του Anil .

Πολλοί ήταν αυτοί φυσικά που σχολίασαν αρνητικά και πολέμησαν την προκλητική αυτή επίδειξη πλούτου του επιχειρηματία, ωστόσο στενοί φίλοι και συνεργάτες του έσπευσαν να τον δικαιολογήσουν.

«Είναι αδύνατον για τον Mukesh να επισκεφθεί έναν κινηματογράφο όπως εγώ και εσύ…Έτσι θα έπρεπε να δημιουργήσει έναν χώρο που να μπορεί να κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητά του και να καλυτερεύει την ποιότητα της ζωής του. Είναι απλά ένα μεγάλο οικογενειακό σπίτι. Άλλο ένα που κάποιος απλά ζει μέσα σε αυτό. Σιγά το πράγμα…»

Κάποιοι πάλι θα πουν ότι διαβάζουν για μια παραμυθένια ζωή με αστρονομικά ποσά στην καθημερινότητα ενός ανθρώπου που απλά ζει αλλού…

πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan