Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Ένα βήμα πιο κοντά στην πώληση η Liverpool

Απορρίφθηκε η αίτηση των ιδιοκτητών

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας απεφάνθη σήμερα υπέρ του Διοικητικού Συμβουλίου της ιστορικής ομάδας της Liverpool, οπότε και έρχεται πιο κοντά η πώληση της ομάδας, παρά την προσπάθεια των ιδιοκτητών να μπλοκάρουν τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί πριν από μερικές ημέρες.

Σημειώνεται ότι οι τωρινοί ιδιοκτήτες της ομάδας... ήταν αντίθετοι με το σχέδιο πώλησής της, παρά το γεγονός ότι τα χρέη του βρετανικού συλλόγου στη Royal Bank of Scotland αγγίζουν τα 280 εκατ. στερλίνες και πρέπει να αποπληρωθούν μέχρι την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Έτσι, την περασμένη εβδομάδα, το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας ανακοίνωσε τη συμφωνία πώλησης της στην New England Sport Ventures, η οποία ελέγχει και την αμερικανική ομάδα baseball, Boston Red Sox, έναντι 300 εκατ. στερλινών, ποσό ικανό να αποπληρώσει τα χρέη.

Όμως, οι δύο Αμερικανοί ιδιοκτήτες της Liverpool, ο Tom Hicks και ο George Gillett, προσπάθησαν να μπλοκάρουν τη συμφωνία, οπότε και ήρθαν σε ευθεία αντιπαράθεση τόσο με το διοικητικό συμβούλιο όσο και με τους οπαδούς της ομάδας.

Σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Martin Broughton, είχε εν τέλει την δικαιοδοσία να προχωρήσει στη συμφωνία πώλησης της ομάδας.

Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan