Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Microsoft: Δραστικά μέτρα εναντίον της εξάπλωσης των ιών

Εάν ο υπολογιστής σας δεν είναι επαρκώς ασφαλισμένος με κάποιο λογισμικό ασφάλειας και συχνά “κολλάει” ιούς, ενδέχεται σύντομα ο πάροχός σας να διακόψει τη σύνδεσή σας με τον παγκόσμιο ιστό για να μην εξαπλωθεί περαιτέρω ο ιός.

Αυτή είναι η λύση που προτείνει.. η κορυφαία Microsoft, ύστερα από μελέτη ερευνητικής ομάδας της εταιρείας, η οποία υπογραμμίζει ότι σε μια προσπάθεια να σταματήσει η εξάπλωση ηλεκτρονικών ιών, οι μολυσμένοι υπολογιστές θα πρέπει να μπαίνουν σε “καραντίνα” μέχρι<…>

να απαλλαγούν από τον επιβλαβή ιό που τους έχει προσβάλει.

“Όπως ακριβώς κάποιος όταν είναι άρρωστος δεν είναι καλό να έρχεται σε επαφή με άλλους ανθρώπους για να μη τους μεταδώσει τον ιό που βρίσκεται στον οργανισμό του, με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να αντιμετωπίζονται και οι υπολογιστές που έχουν προσβληθεί από κάποιον ιό”, δήλωσε εκπρόσωπος της ερευνητικής ομάδας της Microsoft.

Οι έλεγχοι που θα πραγματοποιούνται θα εξετάζουν κατά πόσο έχουν εγκατασταθεί πρόσφατες ενημερώσεις ασφάλειας, εάν υπάρχει κάποιο firewall το οποίο λειτουργεί σωστά, εάν υπάρχει ενημερωμένο λογισμικό ασφάλειας και τέλος εάν ο υπολογιστής έχει προσβληθεί από κάποιο γνωστό ηλεκτρονικό ιό.

Παρόλο που η πρόταση της Microsoft μπορεί όντως να βοηθήσει στη μείωση εξάπλωσης των ιών, αρκετοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι το μέτρο είναι αρκετά δραστικό και θα είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί στο εγγύς μέλλον. Άλλωστε ποιοι θα είναι εκείνοι οι οποίοι θα ελέγχουν και θα πιστοποιούν ποιοι υπολογιστές είναι ασφαλείς και ποιοι όχι;

Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan