Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Έρευνα: Με το Facebook γίναμε ‘πρόβατα’ που… επιλέγουν προσεκτικά!


Ο τρόπος που κατεβάζουμε Facebook apps δείχνει ένα αμυδρό “ένστικτο κοπαδιού” ανάμεσα στους χρήστες του δημιουργήματος του Mark Zuckerberg…
Η συμπεριφορά…προβάτου των χρηστών του Facebook περιγράφεται σε μια έρευνα των ρυθμών κατεβάσματος ενός σετ από apps τουFacebook.

Οι συγγραφείς της έρευνας... στο PNAS (Proceedings of the National Academy of Sciences στις ΗΠΑ) περιγράφουν τη φύση αυτού που αποκαλούν “ακαριαία ανάδυση της κοινωνικής επιρροής των online συστημάτων.”

Το όριο της διασημότητας

Η έρευνα δείχνει πως apps που διαφημίζονται στο Facebook και την κοινώτητα του αυξήθηκαν αργά σε χρήση. Από την άλλη όταν μια συγκεκριμένη app ή παιχνίδι φτάνει σε ένα “όριο υιοθέτησης” τα downloads αρχίζουν να εκτοξεύονται…

Η έρευνα βασίστηκε σε δεδομένα που συλλέχθηκαν στα μέσα του 2007, όταν το Facebook είχε 2,720 apps και 50 εκατομμύρια χρήστες – σήμερα είναι στα 500 εκατομμύρια…

Οι ερευνητές είδαν ανώνυμα δεδομένα για το κατέβασμα apps σε περίοδο 50 ημερών και όπως είπαν στο BBC είδαν “… ένα όριο ‘διασημότητας’ πάνω από το οποίο μόνο έμοιαζε να επηρεάζονται οι χρήστες.”

“Η κοινωνική επιρροή είναι ιδιαίτερα εμφανής σε κατανάλωση πολιτισμού αλλά σε αυτή την περίπτωση μόνο σε ένα υποσύνολο των προϊόντων,” είπαν οι ερευνητές.

Με άλλα λόγια γινόμαστε… πρόβατα μόνο όταν έχει μαζευτεί ένας συγκεκριμένος αριθμός συνανθρώπων μας που λένε… “μου αρέσει αυτό!”

Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan