Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Οι ένοχοι

Ανήμποροι να αντιδράσουμε απλά παρακολουθούμε τα γεγονότα να συμβαίνουν γύρω μας, δεκαετίες επί δεκαετιών, όμως εμείς ξέρουμε, τα ονόματα, συζητιόντουσαν στις παρέες, τα σκάνδαλα ήταν ξεκάθαρα, οι μονοί που έκαναν τους ανίδεους είναι αυτοί που έχρισαν τους εαυτούς τους δικαστές και μέσω αυτής της διαδικασίας προσπάθησαν και ακόμη προσπαθούν να μην βγει μια άκρη.


Λόγια, υποσχέσεις, κάθαρση, μα εμείς την θέλουμε την κάθαρση..τότε γιατί δεν γίνετε?
Ποιοι είναι αυτοί που φοβούνται να αποδώσουν τις ευθύνες σε όλους εκείνους που τις έχουν?
Όχι ο λαός παντως, αλλα αυτοί που επί χρόνια έδιναν συγχωροχάρτι σε συναδέλφους και κομματικούς φιλους, εκεινοι που έκλειναν τα μάτια και τα αυτιά σε ότι γινόταν.

Για να ξανά υποσχεθούν στις επόμενες εκλογές κάθαρση, και να κάνουν πάλι τα ιδία.
Τα δισεκατομμύρια που κλαπήκαν...όσο και αν ένας από αυτούς επιμένει... δεν τα φάγαμε μαζί, τα ονόματα είναι γνωστα, το ίδιο και οι συνένοχοι τους.

Πως είναι δυνατόν να μιλάς για κάθαρση όταν δίνεις την ιδία στιγμή ασυλία?
Πως είναι δυνατόν να λες ότι δεν χρωστάς σε κανέναν όταν καλύπτεις όλες τις κλοπές του δημοσίου χρήματος και παριστάνεις τον αμέτοχο?
Είναι δικαιολογία η δική σου τιμιότητα όταν καλύπτεις την ατιμία του διπλανού σου,που την γνωρίζεις?
Είναι δικαιολογία ότι εσύ δεν έχεις ευθύνη όταν επί χρόνια αποτελείς μέρος αυτής της συμμορίας?

Αν κάποιος δεν χρεωστάει σε κανέναν γιατί τότε δεν ονοματίζει την διαφθορά αλλά προτιμάει να διασύρει την χωρά ολόκληρη αντί να λέει ποιος και με τι τρόπο εγκλιμάτισε κατά αυτής?.....


Τα παραμύθια τέλειωσαν, εδώ που είμαστε πρέπει όσοι έφταιξαν να πληρώσουν, δεν μπορεί μια ζωή ο μόνος που πληρώνει να είναι ο λαός όταν εκείνοι που τον έφεραν σε αυτό το σημείο της ξέφτισες ξεκουράζονται στις βίλλες τους ξοδεύοντας τις συντάξεις και τα κλοπιμαία από την δική μας τσέπη.

Εμείς σας ξέρουμε...και εσείς γνωρίζεστε μεταξύ σας, όποιος είναι καθαρός ας ξεκολλήσει από την λάσπη και ας μας δείξει ότι είναι.

Αυτή η συλλογική κάλυψη την ώρα που υπόσχεστε κάθαρση δεν πείθει κανέναν.

Με αυτόν τον τρόπο...είσαστε όλοι...ένοχοι.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan