Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

GREY'S ANATOMY, NIRVANA και ξερό ψωμί



Το Σηάτλ , όπως γράφει ο τουριστικός οδηγός, είναι αμερικανική πόλη , η μεγαλύτερη της πολιτείας Ουάσιγκτον και το σημαντικότερο αστικό και οικονομικό κέντρο στα βορειοδυτικά της χώρας.

Αλλά τι είναι τελικά το Σηάτλ ; Η πατρίδα του τηλεοπτικού Grey’s Anatomy και της ιατρικής ίντριγκας ; Είναι η χώρα του λαμπερού αμερικανικού ονείρου, που είδε την εξέλιξη μέσα από τον ιδρώτα των πρώτων μεταναστών, που έψαχναν για χρυσό μέσα στο ποταμό Kλοντάικ; Σας θυμιζει λιγο από Σκρουτζ Μακ Ντακ?



Οι χρυσοθήρες χτύπησαν φλέβα στο Σηάτλ την χρονιά που η Ελλάδα πτώχευε επι Χαριλάου Τρικούπη .Εκείνοι ζούσαν τον πυρετό του χρυσού…και εμείς μπαίναμε στην μεγάλη περιπέτεια του χρέους.Θα αναρωτηθείτε γιατί συνδέω αυτά τα δυο γεγονότα; Για να σας πω ότι αυτή η πόλη που έζησε τον χρυσό , έζησε και τα λουκέτα… (το αρθρο συνεχιζεται)



Κι ας είναι η το Σηάτλ η πατρίδα της αεροναυπηγικής εταιρίας Boeing, και ας έχει εκεί τα κεντρικά της εργαστήρια η Microsof. Εκεί ξέσπασε η κρίση στα 90’ς …Έκλεισαν εργοστάσια…Oι μαζικές απολύσεις γέμισαν τα καφέ της πόλης, που ούτως ή άλλως είχαν μεγάλη κίνηση,όπως και στην Ελλάδα.

Το Σηατλ έχει τη φήμη μιας πόλης με μεγάλη κατανάλωση καφέ. Από εκεί εξάλλου ξεκίνησε την εμπορική της επιτυχία η Starbucks. Και ξαφνικά έγινε η πόλη των εξεγέρσεων και των ατίθασων μουσικών ρευμάτων , με εκπροσώπους όπως οι Nirvana, οι Pearl Jam και οι SoundGarden...

Το 1992, τα φώτα της μουσικής βιομηχανίας, έπεσαν πάνω στο Σηάλτ,πριν έρθει η ντόκτορ Μέρεντιθ και οι φίλοι της ….Τότε που η νέα μουσική γενιά , θυμωμένη και ορμητική, απαντούσε στην Αμερική της υπερβολής και της ακριβείας.

Λέτε να ζήσουμε κι εδώ ένα Σηάτλ ;

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan