Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Τζακ ο ασύλληπτος αντεροβγάλτης


Ο Σφαγέας των ιερόδουλων

Αρκετοί πιστεύουν ότι ο Τζακ ο αντεροβγάλτης είναι κατασκεύασμα της λογοτεχνίας ή του κινηματογράφου, Λάθος. Ο Τζακ υπήρξε, αν και δεν γνωρίζουμε το πραγματικό του όνομα। Στις 29 Σεπτεμβρίου το 1888 σκότωσε το τρίτο και τέταρτο θύμα του. Οι αρχές πιστεύουν...



ότι σκότωσε πέντε γυναίκες, όλες πόρνες. Κάποιοι υποστηρίζουν, ότι ευθύνεται γι άλλες τρεις ειδεχθείς δολοφονίες. Ο Τζακ πήρε τ΄ όνομα του από μια επιστολή προς την αστυνομία ενός φερόμενου δράστη, που υπέγραψε με αυτό τα όνομα. Οι φόνοι έγιναν σε μια κακόφημη περιοχή του Λονδίνου, όπου υπήρχαν μόνο 1200 κάτοικοι, αλλά περίπου 60 οίκοι ανοχής. Ο Τζακ στραγγάλιζε τα θύματα και μετά τ΄ αποκεφάλιζε και τα διαμελούσε. Για πρώτη φορά ένας αστυνομικός χειρουργός έκανε νεκροψία που οδήγησε σε συσχετισμό των φόνων. Τότε θεμελιώθηκε μια συγκεκριμένη μέθοδος έρευνας με εντοπισμό των υπόπτων, καταγραφή τους σε λίστα, έρευνα πόρτα πόρτα , ανάκριση και διαγραφή τους από τη λίστα κοκ.


Η μέθοδος είναι ακόμη ίδια. Πολλοί πίστεψαν ότι ο Τζακ είχε χειρουργικές γνώσεις. Ένας επιστήμονας, που εξέτασε τα πτώματα το απέκλεισε επιμένοντας ότι δεν είναι καν χασάπης κι απλά σφαγιάζει τα θύματα του. Ο Τζακ έδρασε από τις 31 Αυγούστου του 1888 ως τις 9 Νοεμβρίου.



H τοπική κοινότητα οργάνωσε περιπολίες κι επιστράτευσε ιδιωτικούς αστυνομικούς. Ο φόβος απλώθηκε σε όλο το Λονδίνο. Ο Τζακ σκότωνε σε δημόσιους χώρους και "έπαιρνε" ένα όργανο από το σώμα των θυμάτων του. Ο Τζακ έδρασε από τις 31 Αυγούστου του 1888 ως τις 9 Νοεμβρίου. Δεν εντοπίστηκε ποτέ η ταυτότητα του. Απλά σταμάτησαν οι δολοφονίες. Όμως ήδη είχε γίνει το αρρωστημένα αγαπημένο θέμα των εφημερίδων, εξαιτίας και των πολλών επιστολών που έφθαναν στην αστυνομία, η οποία τις θεώρησε σχεδόν όλες πλάστες.



ήχοι από τη Μηχανή του Χρόνου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan