Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΣΟΚ: Nonpaper της Γερμανικής πρεσβείας μιλάει για 1,5 εκατομμύριο άνεργους στην Ελλάδα αυτόν τον χειμώνα!

Αποκαλυπτικό το άρθρο του Σαββατιάτικου φύλλου της εφημερίδας «Αποκαλύψεις με θέμα την αποστολή nonpaper του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα Dr Roland Wegener και της διοίκησης του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου (στο οποίο προΐστατο προ ετών ο ισχυρός άνδρας των μαύρων ταμείων της Siemens M. Χριστοφοράκος ) προς την γερμανική Καγκελαρία και το Γερμανικό Σύνδεσμο Βιομηχάνων , το οποίο φέρει τον τίτλο «Η Ελλάδα το φθινόπωρο του 2010».

Το απόρρητο σημείωμα περιγράφει με μελανά χρώματα τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και απέχει παρασάγγας από τις συμβατικά θετικές δηλώσεις Γερμανών και άλλων αξιωματούχων της ΕΚΤ, του ΔΝΤ, ή της Κομισιόν ακόμα δε και...
από αυτές του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Π. Σόιμπλε, καθώς επιστρέφει στη προ μηνών θέση των Γερμανών ότι η Ελλάδα πρέπει αν τεθεί ή εκ των πραγμάτων θα τεθεί εκτός Ευρωζώνης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ των άλλων επισημαίνεται:

* « Η Ελληνική οικονομία εξακολουθεί να αποτελεί αιτία για ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία. Η πρόοδος στην εξυγίανση των κρατικών οικονομικών δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως η οικονομία έχει απαλλαγεί από τα προβλήματά της. Αντιθέτως χιλιάδες επιχειρήσεις κλείνουν, άλλες απολύουν εργαζόμενους. Ο φαύλος κύκλος διαιωνίζεται. Ο ένας τομέας μετά τον άλλον πλησιάζει στην καταστροφή. Τον ερχόμενο χειμώνα θα υπάρχουν 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, δηλαδή σχεδόν το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού θα είναι χωρίς δουλειά».

* «Πολλές ελληνικές επιχειρήσεις χαρακτηρίζονται στη κοινή αγορά ως μη ανταγωνιστικές , ενώ διεθνείς όμιλοι αποχωρούν , αφού μπορούν να διαχειρίζονται τη μικρή ελληνική αγορά από το εξωτερικό»

* «Χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ελλάδα αντιμετωπίζονται πλέον, ως χώρες μόνο για διακοπές και ως αγορές για τη πώληση καταναλωτικών αγαθών. Αυτό δεν μπορεί να τους δώσει διάρκεια ζωής και σίγουρα όχι μέσα στην Ευρωζώνη»

* «Στον τομέα του σχεδιασμού (σ.σ εννοεί την κυβέρνηση) επικρατεί απόλυτη άπνοια, οι δε μηχανισμοί απορρίπτονται όλο και περισσότερο και γυρίζουν την πλάτη τους στη χώρα»

Στο απόρρητο σημείωμα διατυπώνεται η πρόβλεψη για «καυτό φθινόπωρο με βίαιες διαμαρτυρίες» , παρότι αναφέρεται πως δεν αναμένονται σοβαρές πολιτικές αλλαγές.

* «Ακόμα και αν έπεφτε η κυβέρνηση Παπανδρέου, η δικτατορία των άδειων ταμείων θα παρέμενε» λένε οι συντάκτες του σημειώματος προς το Βερολίνο.
online-pressblog.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan