Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Σχέδιο υπαγωγής της Ελλάδας στο Δ.Ν.Τ.!


  • Γράφει ο Βασ. Α. Κόκκινος
    Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Η Κυβέρνηση, με την συνδρομή της προπαγάνδας ορισμένων Μ.Μ.Ε., επέλεξε τη σκλήρυνση της στάσεως της έναντι των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων. Κατέθεσε στη Βουλή και προώθησε προς ψήφιση τροπολογία, δια της οποίας αυστηροποιήθηκε η τιμωρία τούτων....

Εκτός από τους ιδιοκτήτες φορτηγών, η τάξη που επίσης πλήττεται από την Κυβέρνηση, είναι εκείνη των φαρμακοποιών. Οι συμπαθείς αυτοί επιστήμονες εξυπηρετούν το κοινό, όλο το 24ωρο, και παρέχουν συμβουλές και οδηγίες, από την εμπειρία τους και τις γνώσεις τους στους πολίτες, που έχουν ανάγκη τούτων, σε ώρες που δεν είναι εύκολη η εξεύρεση ιατρού ή η μετάβαση σε νοσοκομείο.
Είναι περίεργο γιατί η πολιτεία πιστεύει ότι η εξυπηρέτηση του κοινού θα είναι καλύτερα, αν δοθεί το δικαίωμα της πωλήσεως φαρμάκων και σε τμήματα μεγάλων καταστημάτων, υπό την διεύθυνση φαρμακοποιών, εργαζομένων ως μισθωτών. Μπορεί τούτο να εξυπηρετεί εκείνους που θέλουν την επέκταση του επιχειρηματικού τους κέρδους και στα φάρμακα, αλλά δεν εξυπηρετεί το κοινό. Ούτε είναι σύμφωνο με τη νοοτροπία και τις συνήθειες των κατοίκων αυτής της χώρας, που συνδέονται με τους φαρμακοποιούς των συνοικιών τους και εμπιστεύονται αυτούς.
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής διατείνεται, ότι το Δημόσιο (ΟΠΑΔ) οφείλει σε φαρμακοποιούς 140 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν σε συνταγές έξι μηνών. Οι δε οφειλές των Ταμείων προς τα Φαρμακεία Αττικής αγγίζουν το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ. Εάν οι ισχυρισμοί αυτοί είναι αληθείς, όπως φαίνεται, το Κράτος έχει υποχρέωση να ρυθμίσει τις οφειλές του, όπως υπαγορεύουν οι αυτονόητοι κανόνες κάθε ευνομούμενης πολιτείας, που διατυπώνονται στις οικείες ισχύουσες διατάξεις.
Η αναγγελθείσα καθιέρωση κάρτας αγορών, για όλες τις πληρωμές, όπου θα καταχωρούνται και οι καθημερινές συναλλαγές των πολιτών, θα επιφέρει μοιραίως απαράδεκτο περιορισμό της προσωπικής ελευθερίας τούτων. Για τον απλούστατο λόγο, ότι θα καταγράφονται και οι συναλλαγές, τις οποίες αυτοί, για προσωπικούς λόγους, θα ήθελαν να είναι απόρρητες. Με την κάρτα αυτή και εκείνη, με όλες τις πληροφορίες κάθε πολίτη, που φαίνεται πως προωθείται από την Κυβέρνηση αντί της ταυτότητος, είναι πλέον βέβαιο, ότι δεν θα υπάρχει Έλληνας, που να μην είναι καταγεγραμμένος και παρακολουθούμενος.
Διερωτάται κανείς τί άλλο ακόμα θα μας επιβάλλει η παγκοσμιοποίηση του αμερικανικού ακράτου καπιταλισμού, τον οποίο η Κυβέρνηση φαίνεται πως θέλει να εδραιώσει, ίσως κατά τις υποδείξεις και τα σχέδια των πέραν του Ατλαντικού συμβούλων της.
Ο Ιταλός πρωθυπουργικός σύμβουλος κ. Σκιόπα είπε, ότι οι Έλληνες μοιραίως πρέπει να ετοιμάζονται για την αναδιάρθρωση του χρέους της πατρίδας τους. Η δήλωση αυτή πέρασε στα ψιλά γράμματα των Μ.Μ.Ε. Αν και είναι σπουδαιότατη, ως προειδοποιούσα για τις συνέπειες, που συνεπάγεται η αναδιάρθρωση του χρέους μας. Αναλόγως του αν αυτή θα είναι περιορισμένη, ως προς το χρόνο εξοφλήσεως των χρεών, ή ολοκληρωτική, περιορίζουσα και το ποσό του οφειλομένου χρέους.
Καθημερινώς αποκαλύπτονται περιστατικά, που ενισχύουν την υπόνοια, ότι υπήρξε σχέδιο υπαγωγής της Ελλάδας στο Δ.Ν.Τ. Ορισμένα Μ.Μ.Ε. αναμετέδωσαν χαρακτηριστικές δηλώσεις του κ. Πρωθυπουργού, αλλά και του κ. Υπουργού των Οικονομικών, που είχαν γίνει προεκλογικώς για την οικονομία και το Δ.Ν.Τ. Διαφαίνεται από αυτές ο τρόπος εξαπατήσεως του Ελληνικού Λαού να υπερψηφίσει, κατά τις τελευταίες εκλογές, το κυβερνών κόμμα, προκειμένου να εξασφαλισθεί η σταθερότητα των αποδοχών των εργαζομένων, η αύξηση αυτών κατ’ αναλογία του πληθωρισμού και η αποφυγή της υπαγωγής μας στο Δ.Ν.Τ. Η Κυβέρνηση βεβαίως έπραξε τα αντίθετα των όσων υποσχόταν ο κ. Παπανδρέου.
Η εβδομαδιαία εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ», με πρόσφατο δημοσίευμα εξιστορεί τον τρόπο, με τον ποίο νομιμοποιήθηκε το «μνημόνιο». Προς τούτο χρησιμοποιήθηκαν παρανόμως γνωμοδοτήσεις, όχι του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, αλλά των νομικών συμβούλων των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Οικονομικών, βάσει όρου περιληφθέντος στο μνημόνιο.
Αυτά προκύπτουν από έγγραφα ανταλλαγέντα μεταξύ Υπουργού Οικονομικών και Προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Ειδικότερα ο κ. Παπακωνσταντίνου, με έγγραφο του της 6 Μαΐου, ζήτησε από τον Πρόεδρο του Ν.Σ.Κ., να ορίσει τους νομικούς συμβούλους των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Οικονομικών κ.κ. Φωκίωνα Γεωργακόπουλο και Στυλιανή Χαριτάκη, αντιστοίχως, προκειμένου να γνωμοδοτήσουν για τη νομιμότητα του «μνημονίου». Ο Πρόεδρος του Ν.Σ.Κ. όμως απήντησε, ότι δεν έχει αρμοδιότητα να δώσει εντολή στους νομικούς συμβούλους τούτους, για να υπογράψουν την εν λόγω γνωμοδότηση.
Υπέδειξε δε στον Υπουργό των Οικονομικών ότι υπήρχε και άλλη λύση, αφού προφανώς φοβείται, ότι το Νομικό Συμβούλιο δεν θα αποδεχθεί τις απόψεις του, με τη γνωμοδότηση του. Αλλά ο κ. Υπουργός των Οικονομικών φαίνεται πως είχε εμπιστοσύνη μόνον στους δύο ως άνω νομικούς συμβούλους, προς τους οποίους επεδίωκε να δοθεί εντολή γνωμοδοτήσεως.
Σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Τσίπρα, στις 25 Ιουνίου, ο κ. Παπανδρέου είπε, ότι για τη σύμβαση χορήγησης του δανείου υπήρχε γνωμοδότηση «του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους». Ακολούθως ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Χρήστος Σταϊκούρας ζήτησε από τον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους να καταθέσει στη Βουλή τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου τούτου και κάθε άλλο σχετικό έγγραφο περί του «μνημονίου». Τότε ο τελευταίος απεκάλυψε ότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν είχε ζητήσει γνωμοδότηση, ούτε υπήρχε στο αρχείο του Ν.Σ.Κ. σχετική αίτηση.
Οι γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Ολομελείας, Τμημάτων και Ατομικές) καταχωρίζονται και αριθμούνται σε ειδικό βιβλίο, φυλάσσονται δε σε πρωτότυπο στην Κεντρική Υπηρεσία στου Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (άρθρο 1 παρ. 2 περ. β‘ το Π.Δ. 238/2003). Η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου, των ανωτέρω Υπουργείων, που έχει επισυναφθεί στη δανειακή σύμβαση του μνημονίου, δεν φέρει αριθμό από το οικείο βιβλίο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και δεν έχει καταχωρηθεί στο αρχείο της Γραμματείας τούτου. Οι νομικοί αυτοί σύμβουλοι δεν είχαν αρμοδιότητα να επιληφθούν του θέματος και να γνωμοδοτήσουν για το κύρος της δανειακής συμβάσεως. Ούτε δημιουργεί αρμοδιότητα η κύρωση αυτής από τη Βουλή.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η άνω σύμβαση αφήνει περιθώρια στους δανειστές μας να προχωρήσουν σε κατασχέσεις κατά του Ελληνικού Δημοσίου ή να εκχωρήσουν την απαίτηση τους σε άλλα κράτη. Οπότε υπάρχει κίνδυνος να δούμε ακόμα και την Τουρκία ή τα Σκόπια να προβαίνουν σε πράξεις αναγκαστικής εκτελέσεως σε δημόσια κτίρια ή ιστορικά μνημεία.
Με την άνω γνωμοδότηση δεν προστατεύεται η εθνική κυριαρχία και αξιοπρέπεια. Δι’ αυτής ανατρέπεται η νομοθετικά καθιερωμένη (νόμος 3068/2002), θεμελιώδης αρχή της ασυλίας, δηλαδή του ακατάσχετου της δημόσιας περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου. Οι κυβερνώντες, επικαλούμενοι την γνωμοδότηση αυτή, επιχειρούν να αποσείσουν τις ευθύνες τους. Ενώ καλύπτεται η τρόικα και εκτίθεται σε κίνδυνο η δημόσια περιουσία της χώρας.
Τέλος, κατά την άνω εβδομαδιαία εφημερίδα, οι φιλικές διαθέσεις της Κυβερνήσεως έναντι των ανωτέρω νομικών συμβούλων, που εγνωμοδότησαν υπέρ του κύρους του μνημονίου, αποκαλύπτονται από το γεγονός ότι η Κυβέρνηση προήγαγε ως Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, τον γνωμοδοτήσαντα σύμβουλο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, δια της παραλείψεως επτά Αντιπροέδρων.
Αν αυτό γινόταν από Κυβέρνηση της Ν.Δ., οι προπαγανδιστές των Μ.Μ.Ε., που στηρίζουν την Κυβέρνηση σήμερα, για λόγους που πολλοί αντιλαμβάνονται, θα φωνασκούσαν για παραβίαση της επετηρίδας και θα έλεγαν όσα κατά καιρούς λέγουν, οσάκις οι επιλογές σε ανώτατες θέσεις γίνονται από πολιτικούς άλλων κομμάτων.
kostasxan.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan