Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Ενημέρωση για τα οδικά έργα ( Τρίκαλα )

Στο νομαρχιακό συμβούλιο το αίτημα της «Αυτοδιοικητικής Ενότητας» που αφορά τη διαμορφωθείσα κατάσταση στις ε.ο. Τρικάλων – Λάρισας και Τρικάλων - Καλαμπάκας.
Το ενδιαφέρον των μελών του νομαρχιακού συμβουλίου Τρικάλων αναμένεται να μονοπωλήσουν οι εξελίξεις που αφορούν δυο οδικούς άξονες του νομού, εκείνους της ε.ο. Τρικάλων – Λάρισας και της ε.ο. Τρικάλων – Καλαμπάκας.
Η συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου έχει προγραμματιστεί για το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας και μεταξύ των θεμάτων συμπεριλαμβάνεται και το αίτημα που κατέθεσε η νομαρχιακή παράταξη της «Αυτοδιοικητικής Ενότητας» που αφορά τη διαμορφωθείσα κατάσταση στους δυο προαναφερόμενους άξονες.
Κι όλα αυτά λίγες μόνο ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα στη οδό Τρικάλων – Λάρισας που...
στοίχισε τη ζωή σε 7 άτομα, βυθίζοντας στο πένθος τις οικογένειες των θυμάτων.
Η παράταξη της «Αυτοδιοικητικής Ενότητας» θα ζητήσει στο νομαρχιακό συμβούλιο ενημέρωση γύρω από τις εξελίξεις που αφορούν το πάγωμα των εργασιών στην Τρικάλων – Λάρισας, αλλά και τις εκκρεμότητες που σχετίζονται με την Τρικάλων – Καλαμπάκας.
Όσον αφορά το σύνολο των θεμάτων αυτά έχουν ως εξής:
1. Επικύρωση της ομόφωνης απόφασης της κριτικής επιτροπής για τη χορήγηση των τριών πρώτων βραβείων και την ανάθεση του έργου στο λαβόντα 1ο βραβείο του διαγωνισμού «Φιλοτέχνηση κατασκευή και τοποθέτηση γλυπτικής μνημειακής σύνθεσης που αφορά τις ηρωικές μάχες του 1940 – 1941 επί του υψώματος 731 στην Κλεισούρα».
2. Προϋπολογισμός Ν.Α. Τρικάλων οικ. έτους 2010, 2η τροποποίηση.
3. Τροποποίηση προγράμματος «Οικόπεδα – Μελέτες – Κατασκευαζόμενα Κτίρια 2010» χρηματοδοτούμενα από τον ΟΣΚ, Ν.Α. Τρικάλων.
4. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της ΜΠΕ για την υφιστάμενη κτηνοτροφική μονάδα δυναμικότητας Μπίσα Παρασκευή στη θέση Παπαδοπούλι Οιχαλίας.
5. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της ΜΠΕ του έργου «Βελτίωση υδρομάστευσης στη θέση Καζάνι Γενεσίου.
6. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της ΜΠΕ του έργου «Μικρός υδροηλεκτρικός σταθμός ισχύος 36 MW στη θέση Κόκκινη Πέτρα στο ρέμα Μαλακασιώτικο στο δήμο Καστανιάς της εταιρίας «Ν. Κηδαλίων – Υδροηλεκτρικά Έργα στο νομό Τρικάλων».
7. Επανεξέταση του εξ’ αναβολής θέματος «Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της ΜΠΕ για το έργο «Βελτίωση της οδού Κλεινού – Αμαράντου».
8. Επανεξέταση του εξ’ αναβολής θέματος «Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της ΜΠΕ του εργοστασίου Ζωοτροφών και Ξηραντηρίου ιδιοκτησίας ΕΑΣΤ στη θέση Κηπάκι.
9. Συζήτηση επί του αιτήματος της «Αυτοδιοικητικής Ενότητας για τα οδικά έργα.
10. Έγκριση μετακινήσεων του νομάρχη και των νομαρχιακών συμβούλων.

Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan