Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Στο Facebook το «τελευταίο αντίο» για 18χρονο φοιτητή



«Πηδάω από τη γέφυρα Τζορτζ Ουάσιγκτον…Λυπάμαι». Αυτό ήταν το τελευταίο μήνυμα που άφησε στο Facebook o 18χρονος Αμερικανός φοιτητής Tyler Clementi, προτού ριχτεί στα παγωμένα νερά του ποταμού Χάντσον, που χωρίζει τη Νέα Υόρκη από το Νιου Τζέρσεϋ.
Η αστυνομία βρήκε στο σημείο της αυτοκτονίας τον φορητό του υπολογιστή, το δίπλωμα οδήγησης και το κινητό του τηλέφωνο.

Ο πρωτοετής του Πανεπιστημίου Rutgers... αποφάσισε να θέσει τέρμα στη ζωή του όταν είδε την ιδιωτική του ζωή να παραβιάζεται μέσα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο internet.

O Tyler Clementi ήταν ένας ντροπαλός και μοναχικός νεαρός, που είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του στο βιολί.

Το δωμάτιο της φοιτητικής εστίας όπου διέμενε το μοιραζόταν με έναν επίσης 18χρονο δυναμικό νέο, εν ονόματι Dharun Ravi.

Μια μέρα ο Clementi ζήτησε από το συγκάτοικό του να λείψει κάποιες ώρες από το δωμάτιο γιατί ήθελε να υποδεχτεί ένα φίλο.

Ο Dharun Ravi πήγε στο δωμάτιο μιας φίλης του. Πριν φύγει όμως, άφησε ανοιχτή την webcam του υπολογιστή του και βιντεοσκόπησε τις ερωτικές περιπτύξεις του Clementi με το φίλο του.

Παράλληλα, ο Dharun Ravi συνδέθηκε με τους φίλους στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter εκθέτοντας τις κινήσεις του συγκατοίκου του.

Τη δεύτερη φορά που συνέβη αυτό ο Clementi ήταν προετοιμασμένος. Κάλεσε την ασφάλεια του κτηρίου και ο Ravi με τη φίλη του συνελήφθησαν. Αντιμετωπίζουν την κατηγορία της καταπάτησης του ιδιωτικού χώρου και κινδυνεύουν με ποινή φυλάκισης πέντε ετών.

Σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ και όχι μόνο οι φοιτητές οργανώνουν ολονυχτίες στη μνήμη του Tyler Clementi.

Την ίδια στιγμή, οι κινηματογραφικές αίθουσες πλημμυρίζουν από θεατές που θέλουν να παρακολουθήσουν την ταινία «The Social Network», η οποία περιγράφει την προσωπική ιστορία του ιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg.



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan