Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

«Καψούρα» της Nova ο Ολυμπιακός


Μέχρι το καλοκαίρι του 2014 ανανεώθηκε η συμφωνία της Σούπερ Λίγκας με την Nova. Το συνδρομητικό κανάλι συμφώνησε να καταβάλει στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της διοργανώτριας, το ποσό των 90 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά το ερώτημα είναι αν στην διαπραγμάτευση περιλαμβάνεται και ο Ολυμπιακός.....

Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκουν τα τελευταία χρόνια τηλεοπτική «στέγη» στην ΕΡΤ, απέχοντας από την κεντρική διαχείριση της Σούπερ Λίγκας. Μάλιστα, η εμμονή των Πειραιωτών να μην επιστρέψουν στην Nova είχε φανεί και κατά την προηγούμενη περίοδο, όταν τέθηκε θέμα για την διάλυση της Σούπερ Λίγκας, καθώς Ολυμπιακός και Ξάνθη είχαν επιλέξει να μην μετέχουν στην διαχείριση.
Το συμβόλαιο των «ερυθρόλευκων» με την κρατική τηλεόραση λήγει το καλοκαίρι του 2011, ενώ αυτό των «Ακριτών» το καλοκαίρι του 2012. Όμως, η μεγάλη «καψούρα» της Nova είναι ο Ολυμπιακός, αφού αυτός φέρνει περισσότερους χορηγούς και δίνει ένα άλλο πρεστίζ στο κανάλι της Κάντζας.
Οπότε, το μεγάλο ερωτηματικό είναι αν η νέα συμφωνία της Nova με την Σούπερ Λίγκα, περιλαμβάνει όλο το «πακέτο» των ομάδων του πρωταθλήματος ή τα 90 εκατομμύρια ευρώ που προβλέπονται για τα επόμενα δύο χρόνια είναι μόνο για τις 14 ομάδες που βρίσκονται ήδη στην «στέγη» του συνδρομητικού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα συμφωνία της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος με την Nova μιλάει για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των 14 ομάδων και περιλαμβάνει άλλο ποσό, σε περίπτωση που μπει στην κεντρική διαχείριση και ο Ολυμπιακός, αυξημένο κατά 10 εκατομμύρια ευρώ για κάθε χρόνο.
Ωστόσο, υπάρχει και το άλλο ενδεχόμενο, που μιλάει για συμφωνία του καναλιού της Κάντζας με την Σούπερ Λίγκα, για όλες τις ομάδες που είναι στην πρώτη τη τάξει εθνική κατηγρία, χωρίς να προβλέπεται κάποια νέα πρόταση από την Nova σε περίπτωση που και ο Ολυμπιακός και η Ξάνθη πουν «ναι» στην κεντρική διαχείριση.
Τότε θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για να δούμε πόσο γερά είναι τα θεμέλια της Σούπερ Λίγκας. Γιατί δεν αποκλείεται να έχουμε νέους τριγμούς από τα υπόλοιπα μέλη του συνεταιρισμού, ενώ ερωτηματικά υπάρχουν και κατά πόσο οι δύο ομάδες που είναι στην κρατική τηλεόραση είναι διατεθειμένες να επιστρέψουν στην Nova ως μέλη της κεντρικής διαχείρισης και δεν μπουν στον πειρασμό να κάνουν συμφωνία με το συνδρομητικό, εκτός Λίγκας. Δεν θα έχει ενδιαφέρον λέτε;
sportsecrets.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan