Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Αποκάλυψη από Taxalia.....

Κύριε Καστανίδη, ο αναγνώστης μας, φαίνεται ότι ξέρει πολύ καλά τι λέει και σας παρακαλούμε να απαντήσετε στο θέμα, που το θεωρούμε σοβαρότατο !

Αγαπητό Taxalia

Συγγενής μου δικηγόρος, εδώ και αρκετό καιρό (από τον Αύγουστο συγκεκριμένα) πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης πρόκειται να προκηρύξει διαγωνισμό για την πλήρωση κενών θέσεων Ειρηνοδικών.
Σε όλα τα τηλεφωνήματα που έκανε...

(μέχρι και λίγες μέρες πριν) στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ρωτώντας για το πότε θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός, η απάντηση ήταν «ακόμα δεν γνωρίζουμε».
Χθες το βράδυ (5 Οκτωβρίου) μαθαίνοντας από συνάδελφό της ότι η εν λόγω προκήρυξη επιτέλους βγήκε, μπήκε στο site του Υπουργείου Δικαιοσύνης (www.ministryofjustice.gr, - Προκηρύξεις Διαγωνισμών – Προσλήψεις), κατέβασε το σχετικό αρχείο της προκήρυξης, και προς μεγάλη της έκπληξη διαπίστωσε ότι:
1. Το όνομα του αρχείου είναι «05_10_2010_Prokirixi_Eirinodikon.pdf»
2. Η ημερομηνία της προκήρυξης είναι 04/10/2010
3. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 06/12/2010.

4. Βασικό δικαιολογητικό προκειμένου κάποιος να έχει δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό είναι «η προσκόμιση βεβαίωσης από το οικείο Πρωτοδικείο του τόπου κατοικίας του ότι υπέβαλε αίτηση για τη διαπίστωση του ήθους και του χαρακτήρα, η δε αίτηση πρέπει να υποβληθεί στο δικαστικό συμβούλιο δυο (2) τουλάχιστον μήνες πριν από την έναρξη του διαγωνισμού».

Με λίγα λόγια, προκηρύσσεται ένας διαγωνισμός με ημερομηνία 04/10/2010, δημοσιεύεται στο internet και στον τύπο στις 05/10/2010, και βασική προϋπόθεση για να συμμετάσχει κανείς σε αυτόν είναι να έχει υποβάλει αίτηση για μια (βασικότατη) βεβαίωση, το αργότερο μέχρι τις 06/10/2010!!!
Σημειώνω ότι, παρόμοια βεβαίωση που είχε πάρει (όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοί της) τον Μάιο του 2010 (δηλαδή 4 μήνες πριν) για άλλον διαγωνισμό (Δικαστών) ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ για τον τρέχοντα διαγωνισμό (λες και κάποιος μπορεί τον Μάιο να είναι ηθικός και καλός χαρακτήρας και τον Οκτώβριο να μην είναι)!!!

Και το ερώτημά μου προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τον Υπουργό, κ. Καστανίδη, είναι: ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ? ΤΟΣΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΠΙΑ???

Επειδή η συγγενής μου πρόλαβε τελικά με την ψυχή στο στόμα και υπέβαλε αίτηση για την συγκεκριμένη βεβαίωση και θα λάβει μέρος στο διαγωνισμό, δεν ήθελε η ίδια να δώσει περαιτέρω έκταση στο θέμα. Επειδή όμως είμαι σίγουρος ότι πολλά άλλα παιδιά, δικηγόροι με γνώσεις και προσόντα, που θα ήθελαν να συμμετάσχουν στον εν λόγω διαγωνισμό, τελικά δεν θα προλάβουν εξαιτίας αυτού του επαίσχυντου όρου, και επειδή έχω πραγματικά αηδιάσει με τις δήθεν αξιοκρατικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ (για να μην θυμηθούμε και το opengonv…), θεώρησα καθήκον μου να δώÏ! �ω δημοσιότητα στο θέμα, γνωρίζοντας τη μεγάλη επισκεψιμότητα του blog σας.

Παρακαλώ για τη μή δημοσίευση των στοιχείων μου (τα οποία βέβαια είναι στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία), για προστασία της συγγενούς μου για ευνόητους λόγους.

Σας ευχαριστώ.
taxalia.blog

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan