Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Δημοπρατείται η ανάπλαση της εισόδου της πόλης των Τρικάλων

Δημοπρατείται στις 26 του μηνός, το έργο ανάπλασης της εισόδου της πόλης των Τρικάλων, επί της οδού Καλαμπάκας, έως τη διασταύρωση με την Ε.Ο. Τρικάλων – Ιωαννίνων.
Χαρακτηριστικά
Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση του έργου, θα υλοποιηθούν τα εγκεκριμένα σχέδια πόλης, με εφαρμοσμένες τελικές ρυμοτομικές γραμμές, θα κατασκευαστεί διπλός ποδηλατοδρόμος αμφίπλευρα των οδών, ζώνη πρασίνου και πεζοδρόμια, ενοποιώντας και τους Κοινόχρηστους χώρους πρασίνου, βάσει σχεδίου, καθώς και υπογείωση καλωδίων κοινής ωφέλειας.
Όπου απαιτείται και σύμφωνα με την μελέτη, θα κατασκευαστούν...
αγωγοί ομβρίων, σε συνεργασία με την ΔΕΥΑΤ και θα γίνουν οι νέες συνδέσεις ύδρευσης, βάσει σχεδίου.
Θα καθαιρεθούν οι υπάρχουσες κατασκευές που βρίσκονται πέραν της ρυμοτομικής γραμμής και θα -τοποθετηθούν, όπου δεν υπάρχουν, κράσπεδα.
Τα υλικά επίστρωσης που θα τοποθετηθούν θα είναι μωσαϊκές πλάκες πεζοδρομίου, οδεύσεις τυφλών με ειδικές πλάκες και βιομηχανικό έγχρωμο δάπεδο για τους ποδηλατοδρόμους, οι δε διαβάσεις θα γίνουν με κυβόλιθο. Θα τοποθετηθούν καθιστικά, καλάθια απορριμμάτων καθώς και ποδηλατοστάσια.
Θα τοποθετηθούν φωτιστικά και θα γίνει φύτευση με δένδρα και θάμνους. Τέλος θα κατασκευαστεί πλατεία, και θα τοποθετηθούν καθιστικά, βρύση και πέργκολα. Σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης, όπου θα απαιτηθεί θα μετατοπιστούν στύλοι της ΔΕΗ.
Στόχος
Στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος ώστε να αποτελέσει υπόβαθρο για την άνοδο της ποιότητας ζωής των πολιτών. Το όλο έργο θα κατασκευασθεί έντεχνα, τηρουμένων όλων των Π.Τ.Π που διέπουν οι αντίστοιχες εργασίες. Η εκτέλεση του έργου θα γίνει κατόπιν διενέργειας μειοδοτικού διαγωνισμού (με δημοπρασία), σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία και τις Διατάξεις περί εκτελέσεως Δημοσίων έργων και έργων ΟΤΑ. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 2.540.765,31 ευρώ, και θα χρηματοδοτηθεί μέσα από το ΕΣΠΑ.
Άρδευση
Στο ίδιο έργο εντάσσεται η διαμόρφωση, εγκατάσταση υπόγειου και επίγειου συστήματος άρδευσης και η φύτευση των παρτεριών, που θα κατασκευαστούν κατά μήκος της Οδού Καλαμπάκας, καθώς επίσης και τριών νέων πλατειών, που βρίσκονται παραπλεύρως της Οδού Καλαμπάκας του Δήμου Τρικκαίων. Επίσης, θα γίνει εμπλουτισμός στη φύτευση ήδη υπαρχόντων χώρων πρασίνου. Αναλυτικά, και σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο σχέδιο της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και της Δ/νσης Πρασίνου & Κηποτεχνίας, κατά μήκος του πεζοδρομίου της Οδού Καλαμπάκας θα κατασκευασθούν παρτέρια πλάτους 1,5 μέτρων. Επίσης, θα κατασκευασθούν τρεις πλατείες παραπλεύρως της Οδού Καλαμπάκας


Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan