Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Facebook: χωρίς ανασχεδιασμό αλλά με περισσότερο έλεγχο

Το δίκτυο των ...φίλων, απέκτησε χθες μερικές νέες λειτουργίες. Ως χρήστης της υπηρεσίας μπορεί κανείς, πλέον, να κατεβάσει όλα του τα αρχεία, να αποφασίσει ποιες εφαρμογές θα αποκτούν πρόσβαση σε ποια δεδομένα, ενώ μια λειτουργία ομαδοποίησης βοηθά στις εναλλαγές πληροφορίες μεταξύ μικρών κοινοτήτων - ανταλλαγές τις οποίες περιορίσει μόνο μέσα σε αυτές τις ομάδες.

Από όλα τα παραπάνω το μεγαλύτερο ενδιαφέρον φαίνεται να το έχει η λειτουργία ομαδοποίησης. Τα μέλη του Facebook μπορούν να δημιουργήσουν στο μέλλον ομάδες ή να προσχωρήσουν σε υπάρχοντες. Πληροφορίες, εικόνες και συναφή μπορούν να... ανταλλαχθούν μόνο εντός των ομάδων. Κάτι που αυξάνει το βαθμό προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Μέσω chats που περιορίζονται σε αυτές τις ομάδες, όλα τα μέλη μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους αλλά και να κάνουν πολλά περισσότερα.

Χάρη στα νέα Privacy Settings, οι χρήστες του Facebook μπορούν να δουν ποια apps αποκτούν πρόσβαση σε ποια από τα δεδομένα τους. Και μπορούν να μπλοκάρουν την πρόσβαση σε συγκεκριμένα δεδομένα.








Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan