Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

15χρονη έκαψε το Κοράνι και το έβαλε στο Facebook!

Ένα 15χρονο κορίτσι από το Birmingham της Αγγλίας συνελήφθη, με την κατηγορία ότι υποκινεί θρησκευτικό μίσος, όταν δυο εβδομάδες πριν, έκαψε ένα Κοράνι γραμμένο στα αγγλικά και ανέβασε βίντεο από την πράξη της στο Facebook!

Η νεαρή μαθήτρια έκαψε το ιερό βιβλίο των Ισλαμιστών και ανέβασε το βίντεο που γύρισε στο προσωπικό της προφίλ στη πιο γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως επιβεβαιώνει η αστυνομία, το βίντεο αναφέρθηκε στο σχολείο και έκτοτε έχει «κατέβει» από το site...

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στην όλο και αυξανόμενη ένταση, καθώς περίπου δυο μήνες πριν, έξι άτομα είχαν συλληφθεί από τις αστυνομικές αρχές, επειδή βιντεοσκόπησαν τους εαυτούς τους να λούζουν με βενζίνη το ιερό βιβλίο των Μουσουλμάνων και να του βάζουν φωτιά.

Πιστεύεται ότι όλα ξεκίνησαν ύστερα από επισκέψεις στα σχολεία, της εκδοτικής εταιρίας που εξέδωσε το Κοράνι στα αγγλικά, προκειμένου να μιλήσουν στους μαθητές. Το κορίτσι αφέθηκε τελικά ελεύθερο με αναστολή.

Η Catherine Heseltine, διευθύνων σύμβουλος της Μουσουλμανικής Επιτροπής του Υπουργείου Εξωτερικών, καταδίκασε το κάψιμο του Κορανίου, χαρακτηρίζοντάς την ως την πιο προσβλητική πράξη για όλους του Μουσουλμάνους. «Το Κοράνι είναι το ιερότερο βιβλίο για πάνω από ένα δισεκατομμύριο Μουσουλμάνους παγκοσμίως» τόνισε.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan