Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Πόλεμος στις φαβέλες

Στρατιωτικές μονάδες παρενέβησαν, στη βόρεια φαβέλα Βίλα Κρουζέϊρο θεάθηκαν να περιπολούν έξι τεθωρακισμένα, κατά την πέμπτη συνεχή ημέρα συμπλοκών στο Ρίο ντε Ζανέϊρο ανάμεσα στις δυνάμεις της τάξης και τους λαθρεμπόρους των ναρκωτικών, που ήδη ο απολογισμό μετρά 23 νεκρούς.
Σύμφωνα με τους παρατηρητές, είναι η πρώτη φορά που εμπλέκονται στρατιωτικά οχήματα του ανωτέρω μεγέθους στην αναμέτρηση, από το 2007 όταν η αστυνομία δημιούργησε την ειδική της μονάδα Upps για να μετάσχει στον αγώνα καταπολέμησης των ναρκωτικών...

Συνολικά, οι δυνάμεις ασφάλειας παρεμβαίνουν σε 13 φαβέλες στην περίμετρο της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης. Στις χίλιες 'φαβέλες', ζουν δύο εκατομμύρια άνθρωποι.
Τα τεθωρακισμένα που εμπλέκονται, έχουν ως πληρώματα πεζοναύτες. Στο πέρασμά τους μπορεί να παρασύρουν και δύσκολα "εμπόδια".
Ο συνταγματάρχης τεθωρακισμένων, Λίμα Κάστρο, ανέφερε ότι "17 χιλιάδες στρατιώτες τελούν σε κατάσταση συναγερμού", ώστε "να κτυπηθούν καίρια οι λαθρέμποροι των ναρκωτικών".
Αμαυρώνεται η εικόνα της χώρας
Σύμφωνα με τους αναλυτές, τέτοιες εξελίξεις "ακυρώνουν" τις προσπάθειες του Ρίο να φιλοξενήσει το '2014 και το 2016 πρώτα το Παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου και μετά τους θερινούς Ολυμπιακούς αγώνες.
Από το τηλεοπτικό δίκτυο Globo μεταδόθηκαν πλάνα στα οποία φαίνεται να υπάρχει ισχυρή στρατιωτική παρουσία και καπνοί ν' αναδύονται από πολλά σπίτια σε μία φαβέλα.
Ο υφυπουργός Κρατικής Ασφάλειας, Ζοζέ Μαριάνο Μπελτράμ παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφάλειας, μετέδωσε το ίδιο δίκτυο. Η τρέχουσα κατάσταση στο "Συγκρότημα Αλεμάο" ανησυχεί την κυβέρνηση, πρόσθεσε ο Μπελτράμ.
Έγινε ήδη η μεταγωγή νοτιότερα του Ρίο, σε φυλακές υψίστης ασφάλειας του κρατιδίου Παράνα, 10 μεγάλων λαθρεμπόρων ναρκωτικών, που κρατούνταν στο Ρίο.
Μετά την Κυριακή, έχουν γίνει συνολικά συλλήψεις 176 ανθρώπων υπόπτων συμμετοχής στα δίκτυα των λαθρεμπόρων των ναρκωτικών, εκ των οποίων το "ADA" ("Φίλοι των φίλων") είναι το απειλητικότερο.
Στα τέλη του 2009, οι λαθρέμποροι των ναρκωτικών κατάφεραν να πλήξουν ελικόπτερο της αστυνομίας, που συνετρίβη, πολύ κοντά στο φημισμένο 'Στάδιο Μαρακάνα'.

news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan