Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;;;;

    Αφήνουμε για λίγο στην άκρη τα προβλήματά μας και ας θέσουμε ως αντικείμενο προβληματισμού κάτι που περνάει απαρατήρητο στις μέρες μας…
    Η αναφορά γίνεται στο πολίτευμά μας. Για όσους δεν το θυμούνται στη χώρα μας έχει συνταγματικά κατοχυρωθεί- στο σκληρό ,μάλιστα, πυρήνα του συντάγματος - η ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Τόσα χρόνια αγώνων, θυσιών και ανεξάντλητων ιδεολογικών συγκρούσεων για να καταλήξουμε κατά τα άλλα στο τέλειο! Πολυδιαφημισμένο και σε άλλες περιπτώσεις ρομαντικό φαντάζει σε όσους συγκεντρώνουν γνώσεις δια της τηλεόρασης και όλα εξελίσσονται πια στη ζωή μας στο όνομά του. Ας το δούμε ,όμως, ρεαλιστικά και η μνεία γίνεται για όσους αυθαίρετα προτρέξουν να βαπτίσουν ιδεολογικά τον συντάκτη του παρόντος….
    ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗ: Τι θα φανταζόταν σήμερα κάποιος όταν θα μάθαινε ότι το πολίτευμα της χώρας του εμπεριέχει τον όρο ΄΄ Προεδρευομένη΄΄; Μήπως η απάντηση θα ήταν του τύπου ΄΄ θα έχουμε έναν πρόεδρο εκλεγμένο από το κοινοβούλιο, ο οποίος θα είχε εξουσίες νομοθετικές, εκτελεστικές και δικαστικές, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη των υπουργών που έχουν την ανάλογη αρμοδιότητα στα επί μέρους θέματα ΄΄; Υπάρχει πολίτης που να φανταζόταν κάτι τέτοιο; Και όμως, ο κατά τα άλλα ανώτατος άρχοντας του τόπου μας δεν έχει καμία ουσιώδη δυνατότητα για τα δρώμενα της πολιτικής ζωής. Όλες σχεδόν οι αποφάσεις του πρέπει να τυγχάνουν της σύμπνοιας των αντίστοιχων υπουργών. Πριν από λίγα χρόνια-για όσους δεν το θυμούνται- σχετικό παράπονο για τις θεσπισμένες δυνατότητές του είχε εκδηλώσει ο Κ. Στεφανόπουλος.
    ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ: Η νομοθετική διαδικασία είναι καθαρά θέμα των εκλεγμένων από το λαό αντιπροσώπων του στη βουλή, οι οποίοι μάλλον αρέσκονται περισσότερο στο ΄΄κύριοι βουλευτές΄΄! Αυτοί στο όνομα του λαού και της ελευθερίας ψηφίζουν τους κατάλληλους νόμους για την πρόοδο της χώρας( ή έτσι θα έπρεπε). Με λίγα λόγια, εάν επιθυμεί ο πρωθυπουργός να περάσει μία νομοθετική ρύθμιση και κάποιο από τα μέλη της παράταξης του διαφωνήσει( μόνο για τη ρύθμιση αυτή), τότε ο τελευταίος…. α) θα παραμείνει στην παράταξη καθώς κατά τα άλλα και βάσει της αρχικής ένταξής του σε αυτή εκλέχθηκε, β) δε θα δοθεί σημασία στο περιστατικό γιατί έχουμε ελευθερία έκφρασης, γ) θα ψάχνει να βρει την ίδια ημέρα άλλη ιδεολογική στέγη; Είναι υπερβολικό; Όταν όλα πρέπει να εναρμονίζονται με τα ΄΄θέλω΄΄ του ενός, πώς είναι πρέπον να χαρακτηρίζουμε τον όρο ΄΄ κοινοβουλευτική ΄΄; Ίσως το μόνο σημείο που όλοι σχεδόν συμφωνούν είναι οι μισθοί των βουλευτών και όποιος θέλει ας το διαψεύσει…
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Η άποψη της πλειοψηφίας πρέπει να υπερισχύει αυτής της μειοψηφίας. Ένας αφελής μπορεί να θεωρήσει πως έτσι θα κυβερνά αυτός που θέλουν οι περισσότεροι. Το 25% μπορεί να θεωρηθεί ως η μέγιστη λαϊκή συσπείρωση γύρω από ένα πρόσωπο; Με την αποχή να φτάνει στο 50% και εντέλει να εκλέγεται εκείνος που συγκέντρωσε το 50,1% τουλάχιστον των ψήφων των ψηφοφόρων, στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, ανήλθαν στο τοπικό βάθρο της εξουσίας πολλά υπερήφανα μυαλά! Η αποχή να μην επηρεάζει το πολίτευμα και τους στόχους του και οι ευρωστοχαστές να μιλάνε για πολιτική σταθερότητα σε εποχή δημοκρατίας…. Υποθέστε στις προσεχής βουλευτικές εκλογές ότι ψηφίζουν σε όλη την Ελλάδα 100 άτομα και πως όλοι οι υπόλοιποι ψηφοφόροι κείτονται στις καφετέριες. Από τους 100 οι 55 ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ, οι 35 ΝΔ και οι υπόλοιποι 10 ΚΚΕ. Τότε το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνά <<θριαμβευτικά>> με 55% και θα ακούτε κορώνες για ξεκάθαρο μήνυμα του λαού, η Ν.Δ. θα είναι απογοητευμένη για τη μεγάλη ήττα και το ΚΚΕ θα ομιλεί για επικείμενο ξύπνημα του λαού, καθώς εκτόξευσε τα ποσοστά του!!!!
    ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ; Μήπως η απαξίωση των πολιτικών πεπραγμένων μας έκανε να ξεχάσουμε το πολίτευμά μας; Τελικά,τί πολίτευμα έχουμε στην Ελλάδα;;;;

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan