Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ Αποκαλύψεις του newsbomb στη Βουλή

Οι αποκαλύψεις του Κώστα Χαρδαβέλλα στο newsbomb.gr και στον «Αθέατο Κόσμο» στο Alter για την ύπαρξη σημαντικών κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο ελληνικό υπέδαφος, ήρθαν σήμερα στην Βουλή και προκάλεσαν τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου να δηλώσει τα εξής: «Η κυβέρνηση αποφάσισε να επικαιροποιήσει τον σχετικό νόμο και να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την αναζήτηση των κοιτασμάτων ορυκτού πλούτου».
Η συζήτηση στη βουλή προκλήθηκε ύστερα από ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γιώργου Καρατζεφέρη για την κυβερνητική αδράνεια στην αναζήτηση του ορυκτού μας πλούτου και για τις πιθανές μυστικές συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για την συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων στο Αιγαίο...

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη Βουλή είναι όλα όσα ο Κώστας Χαρδαβέλλας έχει εμφανίσει στο newsbomb.gr και στον «Αθέατο Κόσμο» γεγονός που προκάλεσε τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού στο κοινοβούλιο ότι:
«Συνεργασία της Ελλάδας με την Τουρκία και συνεκμετάλλευση των φυσικών πόρων στο Αιγαίο δεν μπορεί να υπάρξει όσο παραμένει η απειλή του casus belli από πλευράς Τουρκίας. Η στάση μας στο θέμα αυτό είναι αταλάντευτη, αλλά σύντομα θα υπάρξει πρωτοβουλία για να αναζητήσει η Ελλάδα τα πιθανά κοιτάσματα πετρελαίου στο Αιγαίο».
Όλα αυτά σημαίνουν ότι – όπως είχε αποκαλύψει το newsbomb.gr – δημιουργείται ο φορέας για την έρευνα και διαχείριση του ορυκτού μας πλούτου και επιτέλους το θέμα πετρελαίου, φυσικού αερίου, χρυσού, ουρανίου κ.λ.π. μπαίνει σε ένα δρόμο.

Επίσης έχει πολύ μεγάλη σημασία ότι για πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός κάτω από την πίεση των δημοσιογραφικών αποκαλύψεων και του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου από τον Γιώργο Καρατζαφέρη ανακοίνωσε τη χάραξη των Οικονομικών Ζωνών στο Αιγαίο και τον Ιόνιο για την έναρξη ερευνών του ορυκτού πλούτου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan