Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Ναυαγεί το ταμείο Δημοσίου

Σανίδα σωτηρίας για το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων εξετάζει το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών, ενώ στο επίκεντρο των συζητήσεων έχει βρεθεί η πρόσθετη εισφορά 2% στις αποδοχές των εργαζομένων που απασχολούνται σε υπηρεσίες του δημοσίου.
Το πρόωρο κύμα συνταξιοδότησης μεγάλου αριθμού εργαζομένων της δημόσιας δεξαμενής έχει φέρει σε κατάσταση χρεοκοπίας το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) και η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου φαίνεται να εξετάζει λύσεις για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις...

Στο διάλογο που αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα η κυβέρνηση με την ΑΔΕΔΥ για την κατάρτιση του ενιαίου μισθολογίου θα προταθεί η λύση της επιβολής εισφοράς 2% σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους υπέρ του εφάπαξ και η παρακράτηση ενός ακόμη μισθού στους νεοεισερχομένους, ώστε να αυξηθούν σε μόνιμη βάση τα έσοδα του Ταμείου και να δημιουργηθεί το αναγκαίο κεφάλαιο.
Οδηγίες στη διοίκηση του ΤΕΑΔΥ δόθηκαν άλλωστε, προκειμένου να προχωρήσει στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του, αλλά και να περιορίσει τις δανειακές ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί.
Οι αποφάσεις αυτές βρίσκουν αντίθετη την ΑΔΕΔΥ, καθώς ήδη στις αποδοχές των μονίμων δημοσίων υπαλλήλων γίνονται κρατήσεις 3% τον μήνα.
Περισσότεροι από 35.000 δημόσιοι υπάλληλοι περιμένουν στην ουρά πάνω από 14 μήνες για να πάρουν τα χρήματά τους. Έως το τέλος του 2010, οι αιτήσεις συνταξιοδότησης αναμένεται να ξεπεράσουν τις 42.000.
Από αυτές οι περισσότερες είναι αιτήσεις δασκάλων και καθηγητών, ενώ κύμα εξόδου υπάρχει και στους ενστόλους. Από το σύνολο των αιτήσεων, οι 6.000 προέρχονται από στρατιωτικούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες και λιμενικούς.
Ενστάσεις εκφράζουν και το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής για τους πρώην εργαζομένους στην ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ, καθώς σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων του Δημοσίου, ανακύπτει άνιση μεταχείρισή τους.
news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan