Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

347,47 εκατ. ευρώ καλείται να επιστρέψει η Ελλάδα




Την επιστροφή αγροτικών επιδοτήσεων ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ ζητεί από την χώρα μας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν ευθυγραμμισμένες με τους κοινοτικούς κανόνες.
Με βάση την απόφαση της Επιτροπής θα ανακτηθούν συνολικά 578,5 εκατ. από 19 κράτη μέλη.
Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της διαδικασίας εκκαθάρισης των λογαριασμών του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείο Εγγυήσεων, στην οποία προχωρεί η Επιτροπή σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Προβλέπεται ότι τα ποσά αυτά θα επιστραφούν από τα κράτη μέλη στον προϋπολογισμό της ΕΕ λόγω μη συμμόρφωσης με τους κοινοτικούς κανόνες ή λόγω πλημμελών διαδικασιών ελέγχου των γεωργικών δαπανών...

Υπενθυμίζεται ότι τα κράτη μέλη είναι υπεύθυνα για την εκταμίευση και τον έλεγχο των δαπανών στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) και η Επιτροπή οφείλει να διασφαλίζει την ορθή χρησιμοποίηση των κονδυλίων από τα κράτη μέλη.

Σχολιάζοντας την απόφαση της Επιτροπής για όλα τα κράτη μέλη ο αρμόδιος για τη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη επίτροπος Ντάτσιαν Σιόλος δήλωσε: «Εργαζόμαστε σκληρά για να επιτύχουμε τον καλύτερο δυνατό έλεγχο επί των γεωργικών δαπανών, ώστε να διασφαλιστεί ότι τα χρήματα των φορολογουμένων δαπανώνται συνετά».
Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan